Bolagsansvarig redovisningsekonom

Bolagsansvarig redovisningsekonom

Bilia rekryterar nu en Redovisningsekonom till en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster som finansiering och försäkring.

Du kommer att få möjligheten att bli en viktig del av teamet Redovisning & Rapportering som präglas av stark lagkänsla. Bilia erbjuder arbete på vårt nybyggda kontor i Haga Norra, nära Solna station. Du kommer arbeta i en miljö där du ges möjligheten att visa framfötterna och förväntas bidra med nytänkande och utveckling.

Din roll
Som bolagsansvarig redovisningsekonom hos Bilia kommer du att ha bolagsansvar för ett par av koncernens bolag, och din roll innebär nära kontakt med verksamheten, ansvar för bokslut, årsredovisningar, skatt och moms samt koncernrapportering.

Bilias vision är att bli bilbranschens bästa serviceföretag vilket gör att rollen balanseras mellan transaktionsintensivt regelstyrt arbete inom redovisning med utveckling av processer utifrån ett kvalitet- och effektivitetsperspektiv. Du rapporterar till Redovisningschef.

Beskrivning av huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande redovisning
  • Bokslutsarbete
  • Avstämning av balanskonton
  • Rapportering
  • Identifiera och åtgärda utvecklingsområden inom redovisning med hjälp av Lean-metodiken
Vem är du?
Vi söker dig med relevant utbildning från högskola eller universitet, gärna inom ekonomi eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av redovisning inom medelstora till större bolag med transaktionsintensiva flöden. Du är med stor sannolikhet redovisningsekonom som är van att arbeta processinriktat och har med fördel erfarenhet av lagervärdering.

Du är proaktiv, drivande och öppen för förändring. Du har lätt att kommunicera på ett kompetent och förtroendeingivande sätt och har stor känsla för service. Du är analytisk, strukturerad och noggrann. Bilia har en väl genomarbetad värdegrund baserat på 4 ledord: Engagemang, Kompetens, Äkta, Respekt. Vi arbetar mål- och värderingsstyrt på individ- och gruppnivå.

Du har goda kunskaper i Excel samt talar och skriver svenska obehindrat. Vi ser det som meriterande om du har branscherfarenhet och kunskaper inom våra system Unit4, Mercur och Cognos. Har du dessutom goda kunskaper inom mervärdesskatteområdet är det ett plus.

Om Biliakoncernen
Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster som finansiering och försäkring. Vi har cirka 150 anläggningar med cirka 5 000 medarbetare i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt två auktionssajter. 2021 omsatte koncernen 35.5 miljarder kronor, varav cirka 40 procent utanför Sverige.

Vi säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Mercedes-Benz, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Citroën, Smart, Alpine, Jaguar, Land Rover och Xpeng, transportbilar av märket Renault, Toyota, Mercedes och Dacia och tunga lastbilar av märket Mercedes. Vi har ett helhetserbjudande med försäljning av nya och begagnade bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering. Allt för att kunna erbjuda våra kunder ett komplett erbjudande runt bilägandet.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Bilia med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@Eqonomy.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 28 nov 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.