Hållbarhetsansvarig till ledande bolag inom plastemballage (deltid)

Hållbarhetsansvarig till ledande bolag inom plastemballage (deltid)

Brinner du för hållbarhet och vill vara med och skapa en renare värld? Lockas du av att driva miljöarbete i en organisation med över 40 års branscherfarenhet och samarbetspartners världen över? Då kan jobbet som Hållbarhetsansvarig på Polynova vara något för just Dig!

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad och driven Hållbarhetsansvarig till vår kund Polynova i Hägersten. Bolaget erbjuder ett av Europas bredaste plastsortiment av bland annat påsar, säckar, bärkassar och byggfolie. Deras stora fokus på hållbarhet genomsyrar hela verksamheten. Tjänsten är ett deltidsuppdrag på ca 50% med start så snart som möjligt.

I din roll som Hållbarhetsansvarig kommer du att få möjlighet att driva och utveckla bolagets miljö- och hållbarhetsarbete genom att arbeta både strategiskt och operativt. Du kommer att ha nära samarbete med inköp och du rapporterar direkt till VD.

Några typiska arbetsuppgifter
  • Samordna hållbarhetsarbetet inom Polynova
  • Kontakt, kravställning och uppföljning gentemot leverantörer gällande miljö- och CSR-frågor
  • Ansvar för certifieringar (Normpack, DoC, REACH m.m)
  • Administration av CE-märkning och kemiska produkter
  • Utveckla, implementera och förvalta miljörutiner
  • Bevaka och tolka lagstiftning inom miljö- och kemikalieområdet
  • Kommunicera kring bolagets hållbarhetsarbete, både internt och externt
Då miljö- och hållbarhetsarbetet är en central del i Polynovas verksamhet kommer du att ha många kontaktytor i företaget. Du har en självklar närvaro på möten där hållbarhetsnära frågor står på agendan och du arbetar nära ledningen för att stötta i dessa frågor.

Mer om dig - vår nya Hållbarhetsansvariga

Vi letar efter en orädd person som vågar sätta höga mål och som är villig att arbeta hårt för att uppnå dessa. Du har ett engagerat och entusiasmerande sätt att kommunicera kring hållbarhet och en förmåga att skapa goda relationer och ställa krav. Du fokuserar på resultat och avslutar projekt som du tar dig an. Förutom att du är flytande i svenska måste du behärska engelska obehindrat.

Du bör ha:
  • Relevant utbildning kopplad till miljö- och/eller hållbarhetsarbete, alt vara civilingenjör eller naturvetare
  • Minst 5 års erfarenhet av att driva och leda hållbarhetsarbete med fokus på miljö i större organisation
  • Goda kunskaper inom miljölagstiftning samt ha arbetat med flertalet ISO standarder
Vad kan Polynova erbjuda dig?

Det här är en riktigt bra möjlighet för dig som vill vara en del av en spännande resa att påverka plastindustrins viktiga miljöarbete. På ett personligt och professionellt plan kommer det här uppdraget att utmana dig med en stor portion ansvar och du får chansen att påverka Polynovas miljö- och hållbarhetsarbete i en positiv riktning. Med dig på resan har du stöd av dina kollegor och moderna verktyg i din arbetsvardag. Tjänsten är en deltidstjänst ca 50% enligt överenskommelse med vår kund.

Övertygad än? Ansök redan idag

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum den 20 februari. För frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Carina Stjernström carina.stjernstrom@barona.com

Denna tjänst är inom ramen för vår bemanningsverksamt, vilket innebär att du blir anställd av Barona och uthyrd till Polynova.

Läs gärna mer om Polynova Nissen på deras hemsida: https://polynova.se/
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (7 dagar kvar)