Ekonomiassistent samt administratör till Bilias leverantörsreskontra

Ekonomiassistent samt administratör till Bilias leverantörsreskontra

Bilia rekryterar nu en Ekonomiassistent till Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster som ­finansiering och försäkring.

Du kommer att få möjligheten att bli en viktig del av redovisningsgruppen som präglas av stark lagkänsla. Bilia erbjuder arbete på vårt nybyggda kontor i Haga Norra, nära Solna station. Du kommer arbeta i en miljö där du ges möjligheten att visa framfötterna och förväntas bidra med nytänkande och utveckling. Du rapporterar till en regional redovisningschef och är en del av ett mindre reskontrateam.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Administratör i vårt fakturasystem Medius.
  • Daglig hantering av leverantörsfakturor, nyupplägg och hantering av leverantörer m.m.
  • Leverantörsbetalningar.
  • Kontakt med leverantörer och övriga i organisationen som behöver stöttning kring fakturor och kontering etc.
  • Engagera dig i processutveckling
Arbetet innebär att sköta administration och uppsättning i och kring Medius Flow. Du kommer att ha mycket kontakt med användare, men också med andra samarbetspartners och leverantörer. Vi står inför en spännande framtid där vår vision är att samordna systemen inom alla bolag inom koncernen och där Du kommer att ha en viktig roll att spela.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller yrkesutbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet inom leverantörsreskontran och hela det flödet. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i stora flöden och därtill är det även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom kundreskontra eller andra delar inom redovisning för att främja interna samarbeten. Vidare ser vi gärna att du har en förståelse för hela det ekonomiska flödet. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska, både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Du är en person som trivs med att ta eget ansvar samtidigt som du är en lagspelare. Vi söker dig som är social, kommunikativ och trivs med att samarbeta med andra personer i organisationen. Vidare ser vi att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete. Arbetet innebär perioder av hög arbetsbelastning varför det är viktigt att du snabbt ser vad som behöver göras, att du kan prioritera därefter samtidigt som du har respekt för deadlines.

I rollen som administratör behöver du vara driftig, proaktiv samt ha lätt för att samarbeta. På Bilia arbetar vi enligt Lean-metodiken så vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med ständiga förbättringar och Lean. Är du utbildad Lean-coach redan idag är detta meriterande.

Kompetenskrav
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi alternativt minst tre års erfarenhet från en reskontraavdelning med större volymer.
  • Goda kunskaper i Officepaketet samt mycket goda kunskaper i Excel.
  • Erfarenhet av boksluts- och redovisningsarbete.
  • Goda kunskaper i ekonomi samt god systemförståelse.
Erfarenhet av Medius Flow samt IFS är meriterande.

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid på Bilia AB, Frösundaleden, Solna.

Urvalsarbetet sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum, därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vid eventuella frågor kontakta rekryterande chef.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Veronica Ohlsson
Telefon 010-497 07 33
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bilia.se/
Sista ansökningsdag 15 okt 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 5 000 medarbetare på 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade autktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, Mini, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen cirka 30 miljarder. Vår affärsidé är att erbjuda bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen.

Allt som rör bilen. Och lite till.