Lönespecialist till Solna

Lönespecialist till Solna

Vi söker en hjälpsam och rutinerad lönespecialist. Du kommer att ansvara för hela löneprocessen från ax till limpa.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att ansvara för att sköta hela löneprocessen för både tjänstemän och kollektivare. Lönebearbetning och beräkning sker i Visma Lön. I arbetsuppgifterna ingår även att göra löneutbetalningar och producera lönespecifikationer. Hantering av ersättningar, arvoden samt pensions- och övriga försäkringar ingår i ditt ansvarsområde. Du kommer även att ansvara för rapportering till försäkringskassan, Kronofogden, SCB, Collectum och andra myndigheter.

Du kommer att tolka och tillämpa de regelverk som rör anställningsvillkor såsom ledigheter, sjukfrånvaro, semester samt kontrollera och kvalitetssäkra de underlag som du får varför du bör vara väl bevandrad med regelverket.

Du kommer att arbeta nära chefer och medarbetare på företaget för att besvara såväl lönefrågor som avtals- och arbetsrättsfrågor.

Arbetet med löner upptar cirka 75% av din tid. Resten av tiden hjälper och stöttar du ekonomiavdelningen med ekonomiadministration. I uppdraget ingår även att vidareutveckla och digitalisera företagets processer och rutiner runt lön. Du kommer både självständigt driva egna förbättringsprojekt och delta i olika utvecklingsarbeten.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av och behärskar hela löneprocessen kring löneberäkningar, löneutbetalningar, personalskatter, arbetsgivaravgifter och årsbesked. Vi tror att du har arbetat minst 3-5 år med löneadministration.

Du är van att arbeta med all administration som förekommer runt lönehantering såsom ersättningar, arvoden, semester och intyg. Det är en stor fördel om du är van att tolka olika kollektivavtal och att arbeta med pensions- och försäkringsfrågor.

Du behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift och det är en stor fördel om du även behärskar engelska obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För vår kunds räkning söker vi dig som är noggrann och ansvarstagande. Du är stresstålig och gillar att ha många bollar i luften samtidigt. Du är en van problemlösare och är alltid hjälpsam. Du behöver gilla förändring och tycka om att arbeta med kontinuerliga förbättringar. Det är vidare viktigt att vara pedagogisk och på ett enkelt sätt kunna förklara och besvara svåra frågor inom löneområdet. Som person är du positiv, flexibel och hjälpsam.

Mer om tjänsten
  • Tillsättning: omgående
  • Omfattning: heltid (även deltid ca 75% fungerar)
  • Placering: Solna
  • Uppdragstyp: 6 månaders inhyrning med möjlighet till förlängning - alternativt att kunden efter 6 månader önskar anställa den uthyrda konsulten om båda parter parters så önskar
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

OBS! För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med våra uppdrag kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Varför jobba på Andara Professionals?

Våra kunder brukar beskriva Andara Professionals som ett lite mindre, lite erfarnare bemanningsföretag. Vi har lärt oss att en enkel rekryteringsprocess är den mest effektiva. Som de flesta andra bemanningsföretag har vi specialiserat oss. Vår nisch är potential. Vårt uppdrag är att föra samman kunden med individer med olika talanger med störst chans att lyckas. Målsättningen är att både kunden och kandidaten ska utvecklas under tiden tillsammans. Det kallar vi att uppenbara potentialen.

Andara Professionals arbetar både med bemanning och rekrytering. Alltid på både kandidatens och kundens villkor. Andara Professionals är ett lite mindre, lite erfarnare bemanningsföretag med stor förmåga. Personliga, snabba och flexibla.

Andara Professionals är ett konsult- och rekryteringsföretag med uppdraget att föra samman individer med olika talanger, kunskaper och erfarenheter och erbjuda dem ett gemensamt mål att sikta in sig på och en plattform att ta sats utifrån.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Linda Gadd
Telefon 0720199209
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 maj 2021 (21 dagar kvar)