Senior och affärsdriven HR-business partner till Ambea

Senior och affärsdriven HR-business partner till Ambea

Vill du utvecklas och jobba i ett kunnigt och positivt team som brinner för att ge våra chefer bästa möjliga stöd? Då är vi nyfikna på dig och hoppas att du vill söka!

Inom Ambea är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du utvecklas samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Som HR Business Partner får du vara med och realisera en HR-strategi som har fokus på ledarskap, medarbetarupplevelsen, proaktivitet och ett KPI-drivet förhållningssätt genom hela medarbetarcykeln. Du stöttar både chefer och affärsområdes- samt regionledningsgrupp inom vårt affärsområde Vardaga på såväl strategisk som operativ nivå. Ditt förhållningssätt är konsultativt och du kan utmana tankar och idéer för att säkerställa att rätt verktyg och processer används för att stötta organisationen. Rollen innebär självständigt arbete men också samarbete med HR-chefen och övriga HR-kollegor samt andra funktioner.

I rollen ingår främst:
  • Stötta och coacha chefer i HR-frågor (t.ex arbetsrätt, arbetsmiljö, ledarskapsutveckling och värderingsfrågor.)
  • Bidra till affärsområdenas strategiska utveckling och att satta mål nås.
  • Uppföljning och analys av data inom HR-området.
  • Vara med och utveckla företaget, genom att driva eller medverka i olika projekt utifrån våra strategier.
  • Ansvar för och utveckling av processområden inom HR.
  • Aktivt bidra till att utveckla HR-funktionen.
Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har en god affärsmässig förståelse, är driven, prestigelös och har lätt för att skapa förtroende. Du är van att arbeta proaktivt genom analys av HR-nyckeltal och anpassar hela tiden ditt chefstöd utifrån detta. Att lära sig nya system och att jobba mer analytiskt är något du känner dig helt bek väm med. Eftersom Ambea befinner sig i en förändringsresa är det viktigt att du gillar utveckling och är van vid att arbeta i en föränderlig miljö.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller motsvarande. Du har ett starkt engagemang för HR-frågor och gärna minst fem års erfarenhet av brett HR-arbete, både på strategisk och operativ nivå. Du har goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt samt behärskar Officepaketet. Du har förhandlingsvana och gärna vana från att driva eller medverka i projekt.

HR-teamet
Vi är ett härligt gäng bestående av erfarna och kunniga medarbetare som är öppna, prestigelösa och engagerade. Förutom HR-affärspartners finns rehabspecialist, arbetsmiljöstrateg, förhandlingschef och verksamhetsutvecklare. När en kollega nu går vidare till nya utmaningar vill vi fylla på med ytterligare en positiv och affärsdriven teamplayer. Jag som rekryterar heter Pernille Ramirez och är HR-chef. Jag har arbetat inom koncernen i 18 år i olika roller och trivs fantastiskt bra i den inkluderande och framåtsträvande kulturen. Tillgänglig, kunnig och empatisk är de tre ord som teamet beskriver mitt ledarskap med.

Vi erbjuder
Vi vågar lova att du kommer ha roligt på jobbet och utvecklas i din yrkesroll! Teambuilding är något vi värdesätter och har därför planeringsdagar tillsammans och även en och annan middag eller AW. På måndagar finns möjlighet att utveckla löptekniken med kontorets löpargrupp, om du föredrar att träna på egen hand har vi rabatter via Benify. Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension och tillhörande försäkringar.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2022-06-26
För mer information kontakta HR-chef Perille Ramirez på pernille.ramirez@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Läs gärna mer om hur det är att jobba på Ambea här.

Om oss
Vi är granne med Mall of Scandinavia och vårt moderna kontor har stora utbildningslokaler, fina mötesplatser, en ljusgård samt utsikt över Råstasjön. Många av våra medarbetare talar varmt om lunchpromenaderna runt sjön samt närheten till affärer och service i Gallerian.

Vi har också omsorgstagare som praktiserar på vårt huvudkontor med allt ifrån administration till facility management uppgifter för att få möjlighet till att utvecklas. Alla chefer hos oss genomgår ett gediget ledarskapsprogram där syftet är att skapa ett gemensamt språk och syn på ledarskap. Vi vill ha ledare som är ansvarstagande, skapar tydlighet och delaktighet, coachar, ger och tar emot feedback, är prestigelösa och affärsmässiga.

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med cirka 26 000 medarbetare. På våra cirka 900 enheter runt om i Skandinavien arbetar vi med att skapa ett bra liv för varje omsorgstagare. Verksamheten grundlades för mer än 100 år sedan och Ambea är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm. I Ambeakoncernen erbjuder vi tjänster inom äldreomsorg (Vardaga), funktionsnedsättning och stöd vid psykosocial problematik (Nytida), vårdbemanning (Klara) samt utbildningar (Lära). Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Hos oss kan du utvecklas samtidigt som du gör skillnad för andra. Läs gärna mer här.
Mer info
Kontaktperson Ambea Sverige AB
Telefon 08 578 700 00
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 juni 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med ca 26 000 medarbetare. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har drygt 900 enheter i Sverige, Norge och Danmark.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.