Rekryteringsstrateg till Ambea

Rekryteringsstrateg till Ambea

Vi står inför en spännande utmaning de närmaste åren och vill anställa dig som vill ta Ambea till nästa nivå inom strategisk rekrytering och kandidatupplevelse. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget och det är precis det ditt uppdrag är, utifrån ett rekryteringsperspektiv!

Idag är rekrytering ett processområde som en i HR-teamet ansvarar för. Nu vill vi satsa ytterligare i och med den nya strategin och tillsätter därför en heltidstjänst. Du har därmed goda möjligheter att genom din input ta Ambeas rekryteringsprocess till nya höjder!

Om rollen
Som rekryteringsstrateg driver och ansvarar du för hela rekryteringsprocessen. Primärt innebär det att utveckla och förvalta ett smidigt flöde från annonsering till introduktion. Nedan ser du exempel på arbetsuppgifter du kommer få sätta tänderna i:
  • Du har kontakt med våra leverantörer, omförhandlar avtal, tar fram och analyserar statistik samt driver förbättringsförslag med dem.
  • Du skapar och uppdaterar dokument och manualer så cheferna i våra verksamheter har tydligt material som stöd när de driver rekryteringsprocesser till sina enheter.
  • Du coachar chefer i annonsskrivning, val av kanaler, skapar kampanjer i Teamtailor, koordinerar annonsering på sociala medier, automatiserar urval och gör utbildningsinsatser.
  • När det ska rekryteras till vårt huvudkontor coachar du stabscheferna när de behöver stöd samt genomför teståterkoppling till kandidater, då det efterfrågas.
  • Du ingår i forumet People&Culture där frågor om employer branding drivs.
  • Du ansvarar för introduktionsprocessen för att säkra den röda tråden från rekrytering till onboarding.
  • Du leder och driver nätverket för rekryteringssamordnarna i Vardaga där kunskap delas, frågeställningar fångas upp och pilotprojekt drivs. Ett av dina projekt kommer vara att starta upp ett forum för detta inom Nytida.
HR-teametVi är ett härligt gäng bestående av erfarna och kunniga medarbetare som är öppna, prestigelösa och engagerade. Förutom åtta HR-affärspartners finns rehabspecialist, arbetsmiljöstrateg, förhandlingschef och verksamhetsutvecklare. Jag som rekryterar heter Pernille Ramirez och är HR-chef. Jag har arbetat inom koncernen i 18 år i olika roller och trivs fantastiskt bra i den inkluderande och framåtsträvande kulturen. Tillgänglig, kunnig och empatisk är de tre ord som teamet beskriver mitt ledarskap med.

Din erfarenhet och kunskap
Vi vill jobba med dig som är en fena på rekrytering, kandidatupplevelse, digitalisering av rekryteringsprocessen och introduktion. Därför söker vi dig som har en kandidatexamen som personalvetare eller motsvarande och har minst tre års erfarenhet av att ha drivit egna rekryteringsprocesser. Det är meriterande om du har arbetat i Teamtailor samt haft ansvar för leverantörskontakter.

Om du känner igen dig i beskrivningen driven, ansvarsfull och pedagogisk så tror jag att vi kan bli en matchning! Om du dessutom trivs med att skifta mellan analys, rekryteringsstrategi och praktiskt utföra så vågar jag lova att du kommer trivas med oss. Självklart har du en professionell approach och gillar att coacha chefer i rekryteringsfrågor. Jag behöver väl inte ens nämna att du sätter kandidatupplevelsen främst? Trodde väl inte det!

Vi erbjuder
Teambuilding är något vi värdesätter och har därför planeringsdagar tillsammans och även en och annan middag eller AW. På måndagar finns möjlighet att utveckla löptekniken med kontorets löpargrupp, om du föredrar att träna på egen hand har vi rabatter via Benify. Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension och tillhörande försäkringar.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt.
Sista ansökningsdag: 26 juni
För mer information kontakta: HR-chef Perille Ramirez på pernille.ramirez@ambea.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Under processen kommer du få genomföra tester för att säkra ett kompetensbaserat och transparent urval. Dialog kring testresultaten sker även som en del av intervjun.

Om oss
Vi är granne med Mall of Scandinavia och vårt moderna kontor har stora utbildningslokaler, fina mötesplatser, en ljusgård samt utsikt över Råstasjön. Många av våra medarbetare uppskattar lunchpromenaderna runt sjön samt närheten till affärer och service i gallerian.

Vi ses kontinuerligt i trevliga sammanhang såsom afterwork, fester, alzheimerloppet och andra tillfällen. Vi har omsorgstagare som praktiserar på vårt huvudkontor med allt ifrån administration till facility management för att få möjlighet till utveckling.

Alla chefer genomgår ett gediget ledarskapsprogram där syftet är att skapa ett gemensamt språk och syn på ledarskap. Vi vill ha ledare som är ansvarstagande, skapar tydlighet och delaktighet, coachar, ger och tar emot feedback, är prestigelösa och affärsmässiga.

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med cirka 26 000 medarbetare. På våra cirka 900 enheter runt om i Skandinavien arbetar vi med att skapa ett bra liv för varje omsorgstagare. Verksamheten grundlades för mer än 100 år sedan och Ambea är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm. I Ambeakoncernen erbjuder vi tjänster inom äldreomsorg (Vardaga), funktionsnedsättning och stöd vid psykosocial problematik (Nytida), vårdbemanning (Klara) samt utbildningar (Lära). Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Hos oss kan du utvecklas samtidigt som du gör skillnad för andra. Läs gärna mer här.
Mer info
Kontaktperson Ambea Sverige AB
Telefon 08 578 700 00
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 juni 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med ca 26 000 medarbetare. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har drygt 900 enheter i Sverige, Norge och Danmark.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.