Group Business Controller till Ambeas huvudkontor i Solna

Group Business Controller till Ambeas huvudkontor i Solna

Är du en driven och systemintresserad Business Controller som vill arbeta i ett bolag i tillväxt som verkar i en bransch under utveckling? Vill du vara med och bidra till att göra världen till en lite bättre plats och känna meningsfullhet i din yrkesroll? Då ska du ta chansen nu när vi rekryterar en Group Business Controller till expansiva Ambea.


Om företaget
Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med cirka 26 000 medarbetare. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har drygt 900 enheter i Sverige, Norge och Danmark. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs mer www.ambea.se


Om tjänsten

Som Group Business Controller ingår du i ett positivt och kunnigt team om fyra personer som är en del av Finansavdelningen. I rollen kommer du bland annat att stödja ledningen med ekonomisk analys och uppföljning. Tjänsten innefattar även deltagande i budgetarbete, prognostisering samt planering av flerårsplaner för Ambeas fem olika affärsområden i Sverige, Norge och Danmark. Du kommer ha ett tätt samarbete med respektive affärsområdes Business Controller och fungera som kravställare gentemot dessa. Du kommer även delta i konsolideringsarbetet.

Teamet har stort fokus på utveckling av rapporter och system, varför tjänsten även kommer innefatta förbättrings- och effektivitetsarbete kopplat till detta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månatlig rapportering
  • Analys på koncernnivå
  • Analys och deltagande i kvartalsrapportering
  • Utveckling och förvaltning av analysmodeller i Excel och BI-verktyg
  • Deltagande i bokslutsarbete
Du rapporterar till Head of Group Controlling & IR och din arbetsplats blir på Ambeas nybyggda huvudkontor i Arenastaden i Solna, precis vid Mall of Scandinavia.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande. Du har minst 2 års arbetslivserfarenhet som revisor eller Business Controller och vill nu ta nästa steg i karriären och arbeta på koncernnivå. Vidare har du redovisningskunskap och förstår redovisningens olika delar.

Du har goda kunskaper i Excel och Power Point och vi ser gärna att du är van vid att behandla och strukturera upp stora datamängder från datalager. Vidare har du ett systemintresse och vana av att arbeta i BI-verktyg.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet från personalintensiva eller tjänsteproducerande bolag och förståelse för den typen av verksamhet.

Som person är du prestigelös och serviceminded med en stark vilja till att lära och utvecklas. Du är analytisk och har en förmåga att skifta mellan detaljfokus och helikopterperspektiv. Vidare är du handlingskraftig och kommer gärna med förbättringsförslag och nya lösningar. Du är en teamspelare med god kommunikationsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Från oss till dig
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Ledarskapsutbildade chefer
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Utbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära
Vi har självklart även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Inom Ambea är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du utvecklas samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ambea med konsult- och rekryteringsföretaget Sharper. Sharper tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Josefine Wrannvik på telefonnummer +46 (0) 70 729 87 35. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721, Mail: vision@ambea.se
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 mars 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med ca 26 000 medarbetare. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har drygt 900 enheter i Sverige, Norge och Danmark.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.