Sales and CRM Analyst

Sales and CRM Analyst

Trivs du i en stor global organisation där du får arbeta med utveckling och förbättring av CRM nära försäljning och IT? Har du stark kommersiell förståelse, är analytisk och arbetar systematiskt och datadrivet? Just nu söker vi en Sales and CRM Analyst till vårt huvudkontor i Solna Business Park!

The Adecco Group har de senaste två åren genomfört en stor förändringsresa med fokus på tydligare kunderbjudanden, digitalisering och ett ökat affärsfokus i både våra interna processer och i vårt erbjudande på marknaden. Som en del av denna resa har du som Sales and CRM Analyst en viktig roll i att analysera försäljningsdata för respektive försäljningskanal inom Adecco Group Sverige, med stort fokus på digital försäljning. Du hanterar löst definierade problem, gör datadrivna analyser proaktivt, kommunicerar rekommendationer och visualiserar insikter till försäljningschefer, i syfte att öka säljeffektiviteten i respektive säljkanal. Vidare kommer du stötta organisationen med det operativa systemstödet kring bolagets CRM, Salesforce.

I rollen som Sales and CRM Analyst kommer du att arbeta med:
  • Analysera försäljning, främst genom Salesforce, Google Analytics och Excel
  • Resultatdrivet ta ägarskap och att genomföra arbete från idé till lösning
  • Visualisera och kommunicera insikter och data från analysresultat för att stödja datadrivna och faktabaserade beslut
  • Supportera, förvalta och utveckla bolagets arbete i Salesforce.
Som Sales and CRM Analyst kommer du att rapportera till Team leader för Sales & Business Development som är en del av Adecco Groups nya Kommersiella Avdelning där även Digital Sales, Brand & Marketing och BID-Sales ingår. Du kommer ha ett nära samarbete med Digital Sales och Marketing Automation Specialist och Business Controller. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna Business Park.

Om dig
För att lyckas i rollen som Sales and CRM Analyst har du kunskaper i Goolge Analytics, Excel och erfarenhet av CRM-system. Du trivs en i arbetsmiljö där snabbhet och flexibilitet är en del av vardagen och du har förmågan att ta egna initiativ och självständigt arbeta med flera projekt parallellt. Rollen passar dig som har ett stort affärsfokus, är resultatdriven och trivs med att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar. Du är analytisk med goda projektledaregenskaper och har ett tekniskt intresse. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav för att vara aktuell för tjänsten.

Om The Adecco Group
The Adecco Group Sverige är en del av det multinationella företaget Adecco Group. Med runt 32 000 anställda på 5 100 kontor, i fler än 60 länder och omkring 700 000 konsulter, är Adecco Group en av världens största arbetsgivare. Som världens största HR-partner har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person på rätt plats. I Sverige erbjuder Adecco såväl uthyrnings- och rekryteringstjänster som lösningar inom bland annat ledarskaps- och kompetensutveckling, karriärrådgivning, omställning och outsourcing på våra 59 kontor spridda över landet. I Sverige består Adecco Group av de tre bolagen Adecco, Modis och Badenoch & Clark.

Företagskulturen på Adecco Group är vänlig, inkluderande och präglas av en hög servicegrad och ett tydligt resultat- och kundfokus. Ett stort engagemang för kunden är gemensamt för alla anställda och man drivs av att finna lösningar och bidra till samhällsutvecklingen. Tempot är snabbfotat och det finns stor möjlighet att vara med och påverka då kulturen är öppen, hjärtlig och du får ta ett stort eget ansvar i en handlingsinriktad organisation. På Adecco arbetar vi dagligen med våra värderingar - Responsibility, Passion, Entrepreneurship, Customer Centricity and Team Spirit - i allt vi gör och vi brinner för det goda värdskapet i alla våra interna och externa kontakter.

Om ansökan
Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev senast den 18 oktober. Vi använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Team leader för tjänsten, Anna Sixtensson, anna.sixtensson@adeccogroup.com

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anna Sixtensson
Telefon 08 598 981 56
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 18 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.