PR & Communication Manager till Adecco Group

PR & Communication Manager till Adecco Group

Adecco Group söker nu en proaktiv och driven PR & Communication Manager som har en gedigen operativ erfarenhet av modernt och innovativt kommunikationsarbete för att driva varumärke och försäljning. Har du ett engagemang för samhällsfrågor inom tech, innovation och framtidens arbetsmarknad är detta rollen för dig!

Om tjänsten
Som PR & Communication Manager kommer du arbeta med extern kommunikation med tyngdpunkt på PR- och varumärkesdrivande kommunikation för Adecco Group och dess varumärken, i syfte att stötta den kommersiella strategin- och affärsmål. Du säkerställer att Adecco Group bygger starka och långvariga relationer till våra intressenter och driver kommunikationsprojekt- och initiativ med fokus på Thought Leadership. I rollen ingår pressbearbetning samt löpande profilering av våra talespersoner. Du bidrar i arbetet med sociala medier där du även aktiverar kampanjer/projekt som stärker dina kommunikationskampanjer/initiativ. Du bidrar till omvärldsbevakningen i medier, digitalt, socialt och offline. I rollen ingår rapportering, uppföljning och analys.
PR & Communication Manager är en ny roll internt för att stärka och växla upp det befintliga arbetet med extern kommunikation och varumärkespositionering. Tillsammans med dina kollegor kommer ni att genomföra kampanjer där fler olika kommunikationsdiscipliner, data och innovation ingår, allt för att nå maximal effekt. Det innebär att du kommer att bygga ett brett kontaktnät såväl internt som externt med samarbetspartners och byråer.

Om dig
Vi ser gärna att du har arbetat med PR- och kommunikation minst ett par år och har erfarenhet som konsult på byrå där du har arbetat med olika kommunikationsdiscipliner, till exempel Corporate Communication och public affairs. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av köpt utrymme- och digitala samarbeten, vana att arbeta hypotes- och datadrivet samt profilering av talespersoner.
Du är en stark projektledare, prestigelös och snabb. Rollen kräver hög kommunikativ förmåga och du tycker om att skriva samt kan med enkelhet växla mellan olika retoriker. Engagemang för samhällsfrågor inom till exempel arbetsmarknad, social hållbarhet och tech ligger naturligt för dig och du är nyfiken och har lätt för att bygga relationer.
Som PR Manager rapporterar du till Head of Brand & Marketing som ett av de team som ingår i den kommersiella avdelningen. Idag består den kommersiella avdelningen av Digital Sales och Bid- och affärsutveckling. Totalt är vi 16 personer men saknar en - dig!

Om Adecco Group
Adecco Group gör skillnad - för företag, organisationer och individer. Som en av världens största HR-partner har Adecco Group individens utveckling och kundens behov i fokus, och vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person på rätt plats. I Sverige erbjuder Adecco Group uthyrning, rekryteringstjänster och outsourcing på 59 kontor spridda över hela landet. Vårt purpose är "making the future work for everyone" och vår vision är att vara "the most admired, innovative workforce solutions partner providing exceptional customer experience through talent and technology".

Adecco Group är ett av Sveriges största bemanningsföretag. 2017 omsatte Adecco Sverige ca 3.2 miljarder SEK och har idag ca 400 anställda. Moderkoncernen, Adecco S.A, är världens största rekryterings- och bemanningsföretag med ca 33 000 anställda på 5 000 kontor i fler än 60 länder. Ca 700 000 människor arbetar för koncernen, vilket gör Adecco till en av världens största arbetsgivare och omsättningen är drygt 200 miljarder SEK.
Adecco Group i Sverige har höga tillväxtmål och fokus framåt ligger på att stärka positionen som en innovativ aktör. I Sverige består Adecco Group av Adecco, Modis och Badenoch & Clark.

Företagskulturen på Adecco Group är vänlig, inkluderande och präglas av en hög servicegrad och ett tydligt resultat- och kundfokus. Ett stort engagemang för kunden är gemensamt för alla anställda och man drivs av att göra skillnad, finna lösningar och av att bidra till samhällsutvecklingen. Tempot är snabbfotat och det finns stor möjlighet att vara med och påverka då kulturen är öppen, hjärtlig och du får ta ett stort eget ansvar i en handlingsinriktad organisation. Värderingarna "kundfokus", "laganda", "entreprenörskap", "ansvar" och "passion" genomsyrar företagskulturen och hur de anställda och cheferna beter sig i det dagliga arbetet.

Om anställningen
Tjänsten som PR & Communication Manager en intern tjänst med tillsättning omgående. Som anställd får du en anställning i Adecco HR med en provanställning på sex månader. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten har start omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
  • Första steget i vår rekryteringsprocess är två tester (MAP&Matrigma) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
  • Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig alternativt Skype intervju.
  • Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.
Kontaktuppgifter
Har du frågor om rekryteringsprocessen och/eller tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Hallander, Head of Brand & Marketing, johanna.hallander@adeccogroup.com.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Solna, Stockholm, Bemanningsbranschen, HR - partner, Adecco, Digital marknadsföring, Sociala Medier, Globalt nätverk, PR-byrå
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida https://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 10 feb (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.