Verksamhetsnära Business Controller Adecco Group

Verksamhetsnära Business Controller Adecco Group

Trivs du i en stor internationell organisation där du får möjlighet att arbeta nära affären och ansvara för ett eget affärsområde med uppföljning och analys? Vi söker nu en affärsmässig Business Controller för att förstärka vårt controller team med placering i våra nybyggda lokaler i Solna Business Park.

Om tjänsten

Du kommer ansvara för uppföljning och analys av ett av våra största affärsområden med en omsättning på totalt cirka 1 250 MSEK. Du kommer proaktivt stötta affärsområdeschefen och kontorscheferna med relevanta beslutsunderlag och bli en del av affärsområdets ledningsgrupp. Tjänsten kan komma att innebära några resdagar per månad inom Sverige. Till tjänsten tillkommer diverse adhoc uppgifter. Du kommer att ingå i ett team med tre business controllers och rapportera direkt till Head of Business Control.

I din roll som Business Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Ansvara för resultatuppföljning och ekonomistyrning kopplat till affärsområdet
  • Stötta affärsområdet vid rapportering samt budget och prognosarbete
  • Kvalitetssäkring av månadsbokslut och KPI:er samt delta vid månatliga resultatgenomgångar för affärsområdet
  • Agera som höger hand och rådgivare åt affärsområdeschef och kontorschefer, bistå med beslutsunderlag, analyser och presentationsmaterial inför affärsmässiga beslut
  • Stödja anbudsarbetet i nya affärer
  • Hantera analysverktyg och styrmodeller i Excel med hjälp av SQL och Data Warehouse
  • Adhoc analyser/uppgifter övrig controlling verksamhet
Om dig

För att trivas i rollen som Business Controller hos Adecco bör du gilla att arbeta i team och ha ett stort intresse för att förstå affären i sin helhet. Då rollen innebär många kontaktytor internt är det viktigt att du är lyhörd och lätt kan förmedla analyser och ekonomisk information på ett enkelt och förståeligt sätt. För att trivas i rollen ser vi att du är resultatdriven och kan arbeta självständigt och har stort genuint intresse av vad som driver våra marginaler. Vi ser att du har en akademisk examen inom ekonomi och har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Troligtvis har du arbetat som controller eller konsult inom ekonomistyrning tidigare och vi ser det som meriterande om du har intresse eller erfarenhet av att bygga och designa diverse rapporter i BI system, gärna MicroStrategy. Vi ingår i en global koncern vilket förutsätter att du kan kommunicera obehindrat muntligt och skriftlig på svenska och engelska.

Om Adecco

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. På Adecco ser vi dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till att vi går till jobbet varje dag. Som världens största HR-partner har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person på rätt plats. Adecco är ett friskvårdssatsande företag som tycker om att via olika sportaktiviteter utmana oss som medarbetare i olika tävlingar på cykel, löpning eller vad det nu kan tänkas vara.

Anställningen

Tjänsten som Business Controller är en intern tjänst med tillsättning omgående. Som anställd får du en anställning i Adecco HR med en provanställning på sex månader. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Ansökan

Tjänsten har start omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Senaste dag för ansökan är den 29 april. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter

Ansvarig för rekryteringsprocessen är vår Talent Sourcer: Linda Mattsson, e-post: linda.mattsson@adecco.se

Observera att vi ej kan ta emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida https://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.