Vill du jobba med E-commerce?

Vill du jobba med E-commerce?

ACCO Brands har nu två spännande tjänster lediga. Vi söker en E-commerce coordinator (föräldravikariat) och en E-commerce analyst (tillsvidare) som vill vara med och utveckla ACCO Brands kunders e-handel för framtiden.
Båda rollerna kommer att ha ett starkt digitalt fokus på våra största Key account kunder för att öka deras försäljning av våra produkter. Vi arbetar med svenska och pan-skandinaviska kunder. Du kommer att vara del av det svenska marknadsteamet och kommer att rapportera till den svenska marknadschefen.

Placeringen är i nya fräscha lokaler i Solna Port.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • I rollen som coordinator kommer du att analysera kundernas kampanjer och content för att identifiera möjligheter till ökad försäljning. Som coordinator ansvarar du för att uppdatera ACCO Brands hemsidor med content och centrala kampanjer.
  • I rollen som analyst tittar du på kundernas data och gör t ex gapanalyser för att hitta möjligheter till ökad försäljning inom våra olika kategorier.
  • Båda roller kommer att se till att centralt innehåll såväl som generellt e-com-material och nyheter som anpassat kampanjmaterial, är tillgängligt för våra kunder. Ansvarsområdet inkluderar även uppföljning av kampanjer.
  • Huvuduppgifter för Key accounts-kunderna innebär bland annat att öka vår sökrankning och konvertering och att öka värdet på den genomsnittliga kundvagnen. En gång per år kommer ni tillsammans med marknadschefen, att sätta den årliga lokala e-commerce planen.
  • Arbetet inkluderar också att delta i utvalda kundmöten där ni kommer att vara drivkraften för ämnen för e-handel och sedan genomföra och följa upp överenskomna aktiviteter.
  • Ni kommer att jobba nära våra Key Account managers och vara en del av EMEA-regionens e-commerce-team vilket ger möjlighet att utbyta lärdomar mellan länderna och få utbildning centralt. Några resedagar per år för kundmöten och interna e-commerce-konferenser förekommer.
Vem är du?
Formell kompetens
  • Relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom onlinemarknadsföring och e-commerce.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska. Meriterande med goda kunskaper i exc

Som person söker vi dig som har ett öga för detaljer. Du har en stark kommersiell känsla och kundfokus och har en analytisk förmåga.Du är en lagspelare men kan också arbeta självständigt. Du är social, flexibel, praktisk och öppen för att hjälpa till där det behövs.
För frågor, kontakta Lena Andersson, marknadschef, lena.andersson@acco.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan snarast. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.acco.com
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

ACCO Brands Corporation har världsledande varumärken inom ett brett utbud av kategorier. Vi marknadsför och utvecklar innovativa lösningar för att bättre organisera och förenkla modernt arbete. Å ena sidan lösningar för den mobila, moderna arbetaren som presentations- och lagringssystem, ergonomiska lösningar, väskor, bärbar datorsäkerhet, presentatörer, laddare, tangentbord, dockingstationer. Å andra sidan klassiska produkter som JOPA-pärmen, anteckningsblock, häftapparater, hålslag, lamineringsmaskiner, dokumentförstörare. ACCO har ett brett utbud till kontoret, på resan eller hemma.


Företag och yrkesverksamma i mer än 100 länder använder varje dag produkter från ACCO Brands, som levereras av ett strategiskt produktions- och distributionsnätverk. ACCO Brands genererar en årlig försäljning på cirka 2 miljarder dollar. De viktigaste varumärkena är Leitz®,Rexel®, Esselte®, Rapid®, Nobo®, GBC®, Derwent® och Kensington®.

Mer information, se vår webbplats http://www.accobrands.com.