Vill du vara med och utveckla framtidens transportsystem som biträdande utredare?

Vill du vara med och utveckla framtidens transportsystem som biträdande utredare?

Det sker en ökad efterfrågan på utrymme i järnvägsnätet, vilket leder till ökat behov av att använda järnvägen på ett smart sätt och ha arbetssätt och system som underlättar och effektiviserar hanteringen av tågtrafiken. Projekt MPK har till uppgift att utveckla nya arbetssätt och system för kapacitetsplaneringen på järnväg. Vi på Academic Work söker nu dig som vill vara med och påverka framtidens transportsystem som trivs med ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och kommunikation.

Information om uppdraget

Till Trafikverkets projekt MPK (Marknadsanpassad planering av kapacitet) söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande utredare med placering i Solna.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten och som ny i rollen som planerare. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och erbjuder kurser inom utredningsmetodik, självledarskap och åtgärdsvalsstudier.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta i planeringssystemet för att modellera anläggning
 • Samla in och analysera bygghandlingar från investeringsprojekt
 • Stötta vid utredningar kring anläggningspåverkan av ändrade förutsättningar för anläggning inför tågplan
Vi söker dig som
 • Har en uttagen universitets- eller högskoleexamen, som är högst tre år gammal, inom samhällsplanering, fysisk planering eller annan likvärdig inriktning (examensbevis behöver uppvisas)
 • Har ett stort tekniskt kunnande samt intresse för att jobba med samhällsutveckling
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken
Det är inget krav för tjänsten men vi ser det som meriterande om du:
 • Har kunskap inom CAD
 • Har erfarenhet/intresse för järnväg
För denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och är villig att lära inom nya områden. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du analytisk och har en förmåga att ta dig an och förstå komplexa processer.

Övrig information
 • Start: Juni
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Övrigt: Säkerhetsprövning kommer att genomföras vid anställning och kan påverka startdatum
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart.