Vill du vara med och planera framtidens transportsystem?

Vill du vara med och planera framtidens transportsystem?

Dagens stora behov i Stockholmsregionens transportsystem kräver verkningsfulla åtgärder och därför söker vi på Academic Work nu dig som brinner för samhällsutveckling och vill vara en del av att planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande samhällsplanerare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog. Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets enhet Samhällsplanering nu dig som vill arbeta som biträdande samhällsplanerare. Enheten arbetar med den långsiktiga planeringen av transportsystemet i region Stockholm och Gotland. Ett antal stora infrastrukturprojekt pågår för vägar och järnvägar i Stockholmsregionen och det finns stora utmaningar i att under kommande årtionden bygga hundratusentals bostäder och väl fungerande gång, cykel och vägtrafik. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. På sikt kan det finnas möjlighet att bli förlängd eller bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Rollen som biträdande samhällsplanerare är en viktig del inom Trafikverket Planering. Som biträdande samhällsplanerare agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten. Du kommer att fungera som en stödfunktion för de mer seniora samhällsplanerarna på enheten men du kommer också självständigt driva ditt arbete framåt. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
  • Lämna yttranden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken i samråd med samhällsplanerare
  • Att ha omvärldskontakter, så som kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter. En första kontakt.
  • Bidra med underlag i den strategiska planeringen
  • Beskriva behov, brister och tillståndsförändringar i transportsystemet
Vi söker dig som
  • Har en universitets- eller högskoleexamen inom samhällsplanering, fysisk planering, Väg och vatten eller annan likvärdig utbildning
  • Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
  • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
  • Trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter
  • Är mottaglig för en miljö där arbetsuppgifterna varierar och tycker det är roligt att nya frågor dyker upp varje dag
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten. Extra meriterande är om du har erfarenhet inom kommunal verksamhet då tjänsten som biträdande samhällsplanerare innefattar mycket arbete gentemot kommuner.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande genom att du har lätt för att knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem som du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Vi tycker också att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

Start: Omgående eller i mitten på augusti

Omfattning: Heltid. 1 års föräldravikariat med chans till förlängning

Placering: Solna

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.