Vill du arbeta som trafikingenjör på Trafikverket?

Vill du arbeta som trafikingenjör på Trafikverket?

Trafikverket, som ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen i Sverige växer och söker nu en Biträdande Trafikingenjör till enheten Trafikmiljö i Solna. Har du en högskoleutbildning med inriktning trafikteknik, samhällsplanering eller juridik och vill vara med och förbättra vår fysiska trafikmiljö utmed våra vägar så kan du inte missa den här möjligheten. På Trafikverket kommer du få möjligheten att växa in i rollen med hjälp av engagerade kollegor, ett coachande ledarskap och interna utbildningar. Ansök idag urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Biträdande Trafikingenjör till Trafikverkets Verksamhetsområde Planering i Solna, enhet Trafikmiljö. Verksamhetsområde Planering ansvarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. På Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, både praktiskt och teoretiskt arbete, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För Trafikverket är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av pålitliga, engagerade och modiga medarbetare.

Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Biträdande Trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. Du kommer att tillhöra en grupp som jobbar med ärenden kopplade till trafikmiljö och Trafiklagstiftning. Rollen innebär mycket dialog med externa parter gällande arbete som stör trafiken, framkomlighet och säkerhet. Inom ditt område ärendehantering kommer du att fatta beslut och ge yttranden i inkomna ärenden, svara på frågor, ge information och ta emot synpunkter från exempelvis allmänhet, näringsliv andra myndigheter.

Du kommer till exempel att:
 • Handlägga ärenden
 • Bereda beslut och yttrande
 • Arbeta med att ta fram beslutsunderlag vid enskilda ärenden
 • Delta i enhetens utvecklingsarbete
Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning om minst 180hp som är maximalt 3 år gammal med inriktning trafikteknik, samhällsplanering eller juridik. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Examensbevis bifogas i ansökan.
 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, då det förekommer regelbunden kontakt och dokumentation på svenska.
 • Körkort samt god körvana eftersom det kan förekomma resor i tjänsten.
 • God datavana och kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook.
Det är meriterande men inget krav om du:

* Har ett par års erfarenhet av arbete med liknande frågor, t.ex. myndighetsutövning eller trafikplanering.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i den här rekryteringsprocessen. Som person är du strukturerad och självgående, och är inte rädd för att självständigt driva dina ärenden framåt. Då rollen innefattar en hel del dialog med externa parter ser vi även att du har en god kommunikativ förmåga, är samarbetsvillig samt har ett lösningsorienterat synsätt. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är produktiv och har en förmåga att fatta snabba beslut.

Övrig information
 • Start, omgående, inlednigsvis 6 månaders uppdrag med chans till förlägning.
 • Omfattning, heltid 8-17.
 • Placering, Solna samt flexibelt att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan. Det förekommer platsbesök.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket på deras hemsida!