Transportplanerare sökes till läkemedelsföretaget Sobi

Transportplanerare sökes till läkemedelsföretaget Sobi

Vill du bygga på din erfarenhet inom logistik på ett internationellt läkemedelsföretag? Vill du därmed indirekt vara med och rädda liv? Här får du chansen att arbeta i en bred roll inom transportplanering på en internationell och händelserik arbetsplats där ditt arbete gör verklig skillnad för svårt sjuka personer. Start är 1:a augusti och vi ser fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för läkemedelsförtetaget Sobis räkning en Transportplanerare med start 1:a augusti. Inledningsvis är tjänsten fram till sommaren 2019, eftersom en kollega ska på tjänstledighet, men det kan eventuellt komma att bli längre än så. Du kommer att tillhöra ett energirikt team som idag är fyra personer och arbeta i Sobis innovativa lokaler i Solna.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sobis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sobi. Tillsvidareanställning via Academic Work tillämpas.

Arbetsuppgifter

Som Transportplanerare kommer du att arbeta med internationell transportplanering i form av att boka upp transporter och ha en översikt över transportschema. Detta utgör största delen av arbetsdagen, men utöver detta kommer du även att hantera fakturor, importdeklarationer, lägga inköpsorder, svara på mail samt ha löpande kontakt med speditörer, tillverkare och intern personal. Du kommer att sitta i affärssystemet IFS och utöver det ha Excel och Word som främsta verktyg.

Du kommer till exempel att:
 • Boka transporter och ha översikt över transportschema
 • Arbeta med fakturahantering
 • Ha dialog med bland annat Sobis produktion, lager och intressenter
Tjänsten passar dig som har ett intresse av att få mer erfarenhet inom logistikområdet och knyta värdefulla kontakter på Academic Work och på ett internationellt läkemedelsföretag som Sobi.

Vi söker dig som
 • Har relevant utbildningsbakgrund inom logistik/supply chain eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
 • Har erfarenhet ifrån läkemedelsbranschen eller annan regulatorisk bransch
Som person har du stor förmåga att strukturera ditt arbete för att hålla en hög kvalitet då du kommer att behöva hålla många bollar i luften samtidigt. Du är service-minded och har goda kommunikativa egenskaper då du kommer att ha mycket dialog med interna och externa kontakter. Vidare har du god förmåga att arbeta när det stundtals händer lite mer och när tempot är högt och kan då hålla fortsatt högt fokus.

Övrig information
 • Start: 1:a augusti
 • Omfattning: Heltid, start 1:a augusti och uppdraget sträcker sig fram till sommaren 2019, eventuellt längre. Tillsvidareanställning via Academic Work tillämpas.
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sobi är ett globalt läkemedelsbolag och deras svenska huvudkontor ligger i Solna och produktionen i Stadshagen. Idag har företaget cirka 800 anställda världen över och är den ledande europeiska spelaren rörande bioteknologiska läkemedel inriktat på att tillhandahålla innovativa behandlingar och service som förbättrar livet för patienter med sällsynta sjukdomar.