Trainee inom försäljning till entreprenörsdrivet, innovativt och tekniskt företag

Trainee inom försäljning till entreprenörsdrivet, innovativt och tekniskt företag

Motiveras du av att skapa relationer och hitta den bästa lösningen på problem? Är du dessutom i början av din karriär, har ett tekniskt intresse och nyfiken på att lära dig mer om försäljning? Just nu söker vi en Trainee till Hansa Engineerings tekniska säljteam. Du erbjuds en varierad roll med mycket ansvar samt möjligheten att utvecklas och lära dig allt om teknisk försäljning från grunden. Skicka in din ansökan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Hansa Engineerings räkning en Trainee till deras tekniska säljteam i Stockholm, Solna. Hansa Engineering är Nordens specialister på industriella sprayprocesser och miljötekniska lösningar inom gasrening. De samarbetar med ledande leverantörer och företag inom industrisektorn och bidrar även med teknisk kompetens och rådgivning inom området. Företaget är verksamt i Norden och har kontor i Solna och i Finland.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Hansa Engineerings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Hansa Engineering.

Arbetsuppgifter

Som Trainee kommer du att tillhöra säljteamet som består av fyra andra Account & Key Account Managers. Du erbjuds en väl genomtänkt introduktion där du får möjligheten att resa till Hansa Engineerings leverantörer i USA och Europa i syfte att få djupare utbildning och kunskap i företagets produktportfölj. Du kommer även gå bredvid dina mer erfarna kollegor och lära dig allt om teknisk försäljning från grunden. Till en början kommer du att arbeta med enklare inkommande förfrågningar och allt eftersom du växer in i rollen kommer du kunna ta mer ansvar i säljprocessen, hantera mer avancerade tekniska förfrågningar samt arbeta med att utveckla djupare kundrelationer.

Du kommer till exempel att:
 • Ta hand om inkommande förfrågningar från befintliga och nya kunder
 • Samordna och leda projekt i nära samarbete med kunder och leverantörer för att hitta den bästa lösningen för kunden
 • Vara ute på möten samt bygga och utveckla relationer med kunder
 • Arbeta med tillhörande administration och uppföljning av försäljning
 • Till viss del identifiera potentiella kunder och följa upp leads
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och vill utvecklas inom teknisk försäljning. Målsättningen är att du på sikt ska kunna leda projekt och även ha KAM-ansvar med budget om det är den vägen du önskar utvecklas inom. På Hansa Engineering arbetar idag 6 medarbetare i Sverige och det finns stor möjlighet att vara delaktig och kunna påverka din roll, individuella utveckling samt komma med idéer och tankar om arbetet framåt.

Såhär beskriver Sol hur det är att jobba på Hansa Engineering:
Jag har jobbat på Hansa i cirka ett år och trivs jättebra! Jag började som Trainee och fick möjligheten att lära mig allt om teknisk försäljning från grunden innan jag utvecklades vidare till min nuvarande roll som Account Manager. På kontoret är stämningen alltid på topp och oavsett hur mycket man har att göra så är det alltid en positiv atmosfär med mycket skratt. Fördelen med ett mindre företag är att jag har direktkontakt med alla kollegor. Vi alla har ett nära samarbete och det gör att man aldrig känner sig ensam - en känsla som man kanske inte får i ett större bolag.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad gymnasial utbildning
 • Har erfarenhet av service- eller säljrelaterat arbete samt vana av att arbeta mot mål
 • Har ett tekniskt intresse samt ett stort intresse för att utvecklas inom försäljning
 • Har B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift
Det är meriterande om du:

* Har läst teknisk inriktning på gymnasiet, läst tekniskt basår och/eller har utbildning inom försäljning

För att trivas i rollen är du nyfiken, framåt samt motiveras av att arbeta mot mål. Du agerar lyhört och serviceinriktat i din kommunikation och har en förmåga att snabbt sätta dig in i kunders problem och hitta den mest effektiva lösningen. Du är strukturerad och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt samt är även flexibel och kan anpassa dig till nya omständigheter utan att resultatet påverkas negativt. För att lyckas i rollen ser vi att du har en förmåga till självinsikt och använder feedback för att utveckla dig själv som person.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för tjänsten. Motivera därför väl i ditt personliga brev varför du sökt tjänsten och varför du vill arbeta i denna roll.

Övrig information
 • Start: Januari eller tidigare enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Solna
 • Kontaktuppgifter: Malin Snårbacka, Recruitment Coordinator, malin.snarbacka@academicwork.se och Elin Yeap, Recruitment Consultant, elin.yeap@academicwork.se.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Hansa Engineerings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Välkommen till vårt team!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Trainee
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hansa Engineering är Nordens specialister på industriella sprayprocesser och miljötekniska lösningar inom gasrening. De samarbetar med ledande leverantörer och företag inom industrisektorn och bidrar även med teknisk kompetens och rådgivning inom området. Företaget är verksamma inom Norden och har kontor i Solna och i Finland, och består sammanlagt av 8 medarbetare, varav 6 arbetar på kontoret i Solna. Hansa är ett entreprenörsdrivet företag med miljön i fokus, något som bidragit till att de fått den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Solna 2017/2018. En fin utmärkelse i Sveriges mest företagstäta kommun och något som de är mycket stolta över.