Trafikverket söker projektingenjör till elkraftprojekt i solna

Trafikverket söker projektingenjör till elkraftprojekt i solna

Är du nyexaminerad ingenjör och har ett stort intresse för elkraft, teknik och ekonomi? Är du dessutom ansvarstagande, ambitiös och självgående med ambitionen att i framtiden bli projektledare? Då ska du söka denna tjänst som projektingenjör hos Trafikverket i Solna! Du kommer ha bredd och variation i dina arbetsuppgifter och erbjudas en unik inblick i en rikstäckande organisation med långsiktiga möjligheter!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en junior projektingenjör till deras enhet Investering Nord enhet 4, en enhet som arbetar med elkrafts-och järnvägsprojekt. Enheten sitter utspridd över hela landet och du kommer vara behjälplig i flera parallella projekt. Däremot kommer du främst att stötta enhetens projektledare i Solna. Du kommer sitta i ett öppet kontorslandskap tillsammans med dina kollegor inom projektet och få långsiktiga personliga och professionella utvecklingsmöjligheter. Arbetsplatsen är öppen och trevlig, det finns även gemensamma ytor i deras ljusgård att umgås på. Längst ner i byggnaden finns även ett gym du kommer ha tillgång till.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter som succesivt ger dig möjlighet att utvecklas i rollen som projektingenjör samt i framtiden kunna klättra i organisationen. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work bland annat få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket. Du kommer även ges löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är därför att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att stödja enheten Investering Nord Enhet 4 som arbetar med kraftförsörjningsprojekt över hela landet bland annat i form av nyinvesteringar och reinvesteringar. Du kommer att arbeta med elkraft mot järnväg samt delta i projekt mot kraftförsörjning.

Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
 • Biträda projektledare i alla förekommande projektledaruppgifter så att de dokumenteras och administreras korrekt
 • Vara ett stöd i projektets kontinuerliga ekonomiuppföljning och stötta med att prognostisera slutkostnader
 • Biträda projektledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet och arbetsmiljö
 • Kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader och gjorda beställningar samt bevaka att regler och bestämmelser följs
 • Medverka vid interna och externa möten
Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen, meriterande om det är inom elkraft
 • Har mycket god datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet
 • Obehindrat kan uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Har ett stort tekniskt intesse samt har intresse för att arbeta med samhällsutveckling
Trafikverket söker en framåt person med skinn på näsan och eget driv. Som person gillar du ordning, reda och struktur samt förstår vikten av noggrannhet i denna roll. Eftersom du i relativt stor utsträckning kommer att sköta ditt arbete självständigt söker vi dig som är ansvarstagande, självgående och initiativtagande. Det krävs en förmåga att se vad som behöver göras och vad som bör prioriteras och du tycker således att det är kul att ta för dig och hugga i där det behövs. Tjänsten innebär att du har mycket kontakt med stora delar av delprojektet, vilket också ställer krav på din kommunikativa och anpassningsbara förmåga.

Det är meriterande, inget krav, om du har arbetslivserfarenhet sedan tidigare, i synnerhet om du har bakgrund inom elkraft. Vidare är det även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kravhantering och/eller projektplanering.
 • Start: Mitten/slutet på augusti
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Enheten Investering Nationell Nord genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet bland annat i form av nyinvesteringar, miljöåtgärder och större underhållsarbeten.