Technical Publication Engineer till SAS

Technical Publication Engineer till SAS

Har du ett öga för detaljer och van att hålla många bollar i luften? Har du ett brinnande intresse för teknik och trivs med att arbeta administrativt där ingen dag är den andra lik? Då kan du vara nästa medarbetare i SAS Technical Publication team!

Information om uppdraget

Academic Work söker för SAS räkning en Technical Publication Engineer till SAS huvudkontor i Frösundavik. Denna tjänst är en del av avdelningen CAMO på SAS. CAMO-organisationen ansvarar för SAS-flottans luftvärdighet och inkluderar de tre avdelningarna Contracts, Engineering and Maintenance Planning & Control. Organisationen sysselsätter ca 105 personer i Stockholm.

Vi söker nu en Technical Publication Engineer till avdelningen Engineering. Avdelningen ansvarar för genomförandet av alla tillämpliga underhålls-och myndighetskrav, övervakning av flottans tillförlitlighet samt underhållsbudget för flygplan och motortyper som opereras av SAS. Avdelningen sysselsätter 43 personer och har ett nära samarbete med övriga på den tekniska avdelningen, Flight Operations, Network Planning, Fleet Management, Finance, luftfartsmyndigheter, underleverantörer, etc.
Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SAS. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig sex månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds
 • En dedikerad konsultchef
 • Insyn i en internationell organisation där möjligheterna är stora
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Technical Publication Engineer på CAMO Engineering kommer du att arbeta i en dynamisk organisation i ett välmeriterat flygbolag. Technical Publication teamet, som du kommer att vara en del av, består i dagsläget av 3 medarbetare. Teamet ansvarar för all dokumentation kring SAS flygplan. Tjänsten är består till stor del av arbetsuppgifter av administrativ karaktär där du kommer redigera dokument i SAS manualer, struktuera upp pdf-filer samt söka information i databaser och lagra denna på ett strukturerat sätt

Vidare kommer du även:
 • Underhålla och administrera SAS system för dokumentation som betjänar SAS i hela deras linjenät.
 • Ansvara för att hålla dokumentation uppdaterad (SAS har ca 2500 manualer enligt gällande standard från olika leverantörer som Boeing,Airbus m.m).
 • Vara support åt övriga Engineers och övrig organisation i SAS.
 • Airbus och Boeing site administration.
 • Delta i olika projekt
Vi söker dig som
 • Har studerat teknisk eftergymnasial utbildning och har ett brinnande tekniskt intresse
 • Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Har goda kunskaper i hantering av dokument i diverse databaser
 • Har goda kunskaper i MS Office-paketet
Det är starkt meriterade om du har en bakgrund som flygingenjör.

Som person är du flexibel när förutsättningarna förändras och ska snabbt ändra fokus. Eftersom du måste anpassa ditt budskap till olika personer är det viktigt att du är serviceinriktad. Vidare tror vi även att du är driven och hungrig på ny kunskap.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna, Frösundavik
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se