Team Lead Electronics till Stoneridge Electronics!

Team Lead Electronics till Stoneridge Electronics!

Har du arbetat som elektronikutvecklare i några år och känner dig nu redo för att ta nästa steg till en Team Lead roll där du får möjlighet att styra andra? Eller kanske sitter du på en sån roll idag men vill byta bolag? Har du ett stort intresse för fordon och fordonselektronik och vill arbeta med den absolut senaste tekniken? Är du dessutom en lagspelare som gillar att hjälpa andra att utvecklas i sitt arbete? Stoneridge Electronics söker nu dig som har ett starkt kundfokus till rollen som Team Lead Electronics!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Stoneridge Electronics räkning en Team Lead Electronics till deras kontor i Solna.

Stoneridge Electronics ingår i den globala koncernen Stoneridge Inc. som har sitt huvudkontor i Detroit i USA. Stoneridge Inc. har omkring 4500 anställda världen över och företaget omsätter ca 700 milj USD. Stoneridge Electronics utvecklar och producerar bland annat förarinformationssystem (t.ex. instrumenteringar), färdskrivare, elektroniska styrenheter, telematiksystem. Uppdragsgivare är världens främsta tillverkare av kommersiella fordon bl.a. Volvo, Scania, Daimler, MAN, Paccar och Navistar. Stoneridge Electronics har ca 600 anställda i Europa med huvudkontoret i Stockholm.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Stoneridge Electronics.

Arbetsuppgifter

Som Team Lead Electronics kommer din huvuduppgift vara att utveckla elektronikdelen av Stoneridge Electronics nya utvecklingsprojekt tillsammans med ett team av elektronikingenjörer. Detta inkluderar bland annat offertarbete, konceptutveckling, systemdesign, planering, uppföljning, rapportering, kravhantering, design och testning.
Du kommer ha många kontaktytor, både regionalt och globalt, med kunder, tillverkare, inköpsavdelning samt med olika mekanik- och mjukvaruteam.

En av Stoneridge Electronics utmaningar är att designa produkter efter de hårda krav som ställs inom fordonsindustrin som samtidigt är kostnadseffektiva och pålitliga. Deras produkter utvecklas med den absolut senaste tekniken som används och i din roll kommer du att vara högst delaktig i de beslut som tas för framtida lösningar.

Här finns en internationell, flexibel och kreativ plattform där du får möjlighet till en spännande arbetsmiljö. Inom företaget finns det stora möjligheter för dig att växa både professionellt och som individ. På huvudkontoret i Stockholm som ansvarar för Europa, Nordamerika, och Kina är de omkring 130 anställda som sitter i ljusa och fräscha lokaler. Kontoret ligger strategiskt nära till E4:an med bra kommunikationsförbindelser, restauranger och dessutom bara ett stenkast bort från vackra Hagaparken och Brunnsviken.

Här erbjuds du en härlig teamorienterad kultur där alla hjälps åt och strävar efter att skapa resultat tillsammans. Förmåner, hälso- och friskvårdsbidrag och trygga anställningsförhållanden ser de som en självklarhet för alla anställda. På Stoneridge månar dem om alla anställdas flexibilitet då de vet både hur viktigt och svårt det kan vara att få ihop livspusslet annars.

Vi söker dig som
 • Har en relevant civilingenjörsexamen
 • Har minst 3-5 års erfarenhet av utveckling av elektronik för inbyggda system
 • Har erfarenhet av avancerade MCU: er, RAM, nand flash, EEPROM, höghastighetssignaler och generell digital design.
 • Är obehindrad i det engelska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du:
 • Har FPGA-kunskap
 • Har kunskap inom telekom och modem
Som person är du en uttalad lagspelare med en naturlig fallenhet av att leda andra. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga mot både kollegor och kunder. Vidare är du prestigelös och lösningsorienterad i ditt arbetssätt.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Amanda Axelsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stoneridge Electronics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Stoneridge Electronic här