Studerande Business Intelligence Visualization Analyst till SAS!

Studerande Business Intelligence Visualization Analyst till SAS!

Academic Work ger nu tillsammans med SAS dig möjligheten att få meriterande arbetslivserfarenhet under dina studier i en internationell miljö! Är du analytiskt lagd, med ett starkt affärstänk och med en hunger att utvecklas? Då kan just du vara den student som vi söker!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Junior BI Visualization Analyst till SAS huvudkontor i Solna. Tjänsten kommer vara en del av SAS Commercial Analytics-avdelning som arbetar med att säkerställa att verksamheten har rätt kund-, marknads- och verksamhetsinsikter vid rätt tidpunkt för att möjliggöra välinformerat och kommersiellt beslutfattande på SAS.

Commercial Analytics är ansvariga för att driva SAS customer insight och market research-agenda samt att stötta de övriga avdelningarna inom SAS Commercial (Revenue Management, Product and Services och Network management) i deras Business intelligence och advanced analytics satsningar.

Teamet består av ett antal customer researchers, data scientists och BI analysts och har under det senaste året haft starkt tillväxt. För att kunna leverera på den utvecklingsplan som teamet driver med syfte att säkerställa att beslutsfattare i organisationen har rätt insikter vid rätt tidpunkt behöver avdelningen nu utöka med ytterligare en kollega som kan arbeta två dagar i veckan med att bygga standardiserade rapporter i Power BI. Syftet med uppdraget är att förenkla för beslutsfattare i verksamheten att tillgodogöra sig de löpande insikter som produceras från teamet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SAS. Uppdraget kommer att vara på deltid under våren och utökas till heltid under delar av sommaren. För rätt person finns eventuellt möjlighet att uppdraget fortsätter även i höst om behov finns.

Arbetsuppgifter

Som Junior BI Visualization Analyst kommer du arbeta med att 1) designa, 2) bygga, 3) produktionssätta ett antal standardiserade och automatiserade rapporter i Power BI, baserat på den data som teamet producerar. Avdelningen har en utstakad plan för vilka standardrapporter som ska produktionssättas i Power BI fram till hösten. För respektive standardrapport ansvarar idag en analytiker i teamet och det är dessa som du kommer arbeta med, och som kommer vara kravställare, av den slutgiltiga rapportens design, funktion och utformning. Du kommer att vara ansvarig för att självständigt driva på ditt arbete så att rapporterna produktionssätts och lämnas över till ansvarig analytiker enligt överenskommen plan. Om behov uppstår kan du även komma att få i uppgift att stödja övriga teammedlemmar i övriga analytiska uppgifter och delprojekt där det behövs.

Tjänsten passar dig som studerar på högskola och vill få meriterande erfarenhet inför framtida arbetsliv.

Vi söker dig som
  • Studerar relevant utbildning på högskolenivå, förslagsvis civilingenjörsutbildning. Gärna inom Industriell ekonomi
  • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med Power BI och SQL
  • Har goda kunskaper i programmering. Helst R, alternativt annat språk, till exempel Python
Som person är du business ut i fingerspetsarna och ser lösningar istället för problem. Du trivs med att arbeta proaktivt och du lägger stor stolthet i att utföra dina arbetsuppgifter på tid och med hög kvalitet.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Deltid 2 dagar/vecka
  • Placering: Frösundavik, Solna
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)