Senior Resource coordinating manager för ny roll internt hos ÅF!

Senior Resource coordinating manager för ny roll internt hos ÅF!

Har du tidigare erfarenhet av projektkoordinering och vill vara med och skapa en ny roll hos ett internationellt bolag? Nu finns möjligheten. ÅF tänker större och utanför ramarna för att göra skillnad. De har en unik blandning av kompetenser och drivs av passion och samarbete där mångfald ger styrka. Känner du igen dig i ÅF:s kärnvärden: Modig, Hängiven och Lagspelare? Välkommen in med din ansökan och få möjligheten till att inte bara bli en del av en av Sveriges mest populära arbetsgivare, utan också få vara med och skapa något nytt.

Information om uppdraget

Academic Work söker en senior resource coordinating manager till ÅF. ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Hållbarhet är alltid i fokus för ÅF där målet är att förena människor och teknik. De verkar idag över hela Europa med kunder runt om i världen - var med på deras fortsatta resa och ta möjligheten att få skapa något unikt inhouse hos dem.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ÅF. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig långsiktigt framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget alternativt överrekryterad förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som resource coordinating manager kommer du tillhöra avdelningen och verksamheten som idag arbetar med produktutveckling och underhåll av stödsystem inom inbyggda system, främst mot telekom- och fordonsteknik. Verksamheten har gått från sju till ca. 240 personer på bara några år och nu finns ett behov av en behov- och resursplanerare som kommer in och skapar en struktur mellan projekt och person.

Du kommer själv få vara med och skapa denna roll då den idag inte finns. Det är du som kommer vara personen som ansvarar för hela behovsplanering och kommunikation mellan projektledarna och linjechefer inom organisationen. Idag har ÅF många parallella projekt där det ständigt krävs en kontinuerlig dialog för hur konsulter, resurser och kompetens ska fördelas mellan dessa. Din roll kommer involvera daglig kommunikation och kravställning där du kommer vara länken mellan cheferna för att se till att rätt resurs läggs på rätt projekt. Hur gör du detta? Det är upp till dig!

En stor del av rollen kommer nämligen involvera att, utöver ovanstående, skapa strukturer, organisera och koordinera för hur rollen skall utformas och sätta både rutiner, best practice och formalia för arbetet. Detta gäller mot både projektchefer och linjechefer som för kommande kollegor och dig själv.

Du kommer sammanfattat att:
 • Ha fullt ansvar för utvecklingen och utförande av rollen
 • Vara ansiktet utåt mot linjechefer och projektledare kring behovs- och resursplanering
 • Kravställa, koordinera och planera resurserna i de olika projekten
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av koordinering och som vill vara med och skapa något nytt på ett stort och internationellt bolag. Du kommer ha ett stort ansvar men också ha väldigt kul på vägen. Vi tror att om du tycker om att ha en ständigt föränderlig roll och få vara med och påverka är detta något för dig.

Vi söker dig som
 • Har minst 5 års erfarenhet av en koordinerande och kommunikativ roll mot olika intressenter internt. Det du gjort i din roll är i slutändan viktigare än antal års erfarenhet
 • Har en eftergymnasial utbildning inom t.ex. Business management, business administration, industriell ekonomi eller inom annat relevant område
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska då daglig kommunikation sker på båda språken
Det är meriterande om du har ett tekniskt intresse då du kommer arbeta mot en teknisk avdelning och därmed kommer innehållet i den dagliga kommunikationen spegla just tekniken. Vidare ser vi det som en ytterligare merit om du tidigare har erfarenhet av att arbeta med resursplanering i stora organisationer och kan uppvisa projekt du varit involverad i. Utöver meriter och formella krav kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en fallenhet för att samarbeta och kommunicera med olika typer av personer. Vi tror vidare att du har en förmåga att våga kravställa och stå på dig i situationer där det behövs samtidigt som du är lyhörd. Vidare ser vi det som en självklarhet att du är duktig på att hantera många bollar i luften samtidigt och kan både skapa som jobba utefter struktur och har ett organiserat arbetssätt - både mot andra som mot dig själv.

Övrig information
 • Start: Mars 2019 eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt med möjlighet till överrekrytering
 • Placering: Stockholm, Solna
 • Kontaktuppgifter: caroline.larsson@academicwork.se (Alla ansökningar ska dock gå via hemsidan)
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ÅF:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ÅF ÅFs fyra divisioner, Industry, Infrastructure, Energy och Digital solutions, erbjuder ingenjörs- och konsulttjänster inom huvudsakligen tre sektorer: energi, industri och infrastruktur. Sektorerna rymmer i sin tur ett stort antal industribranscher samt privata och offentliga verksamheter inom infrastruktur. Divisionerna Industry och Infrastucture är etablerade i Skandinavien och Digital solutions på den svenska marknaden. Samtliga deltar också i internationella projekt. Division Energy täcker hela tjänsteutbudet på ÅFs marknader utanför Skandinavien. Divisionerna samarbetar alltid för att skräddarsy de bästa lösningarna och de starkaste teamen för kunderna.