Sas Institute söker en student som vill bygga erfarenhet inom IT

Sas Institute söker en student som vill bygga erfarenhet inom IT

I rollen som supportmedarbetare kommer du att arbeta väldigt brett inom IT där den ena dagen inte är den andra lik. Du kommer att arbeta hos SAS Institute som är ett spännande företag inom dataanalys och som har fått flera fina utmärkelser. Hos dem kommer du att sitta i vackra och moderna lokaler som omringas av en mycket varm och trevlig stämning.

Information om uppdraget

Academic Work söker en supportmedarbetare på deltid till SAS Institute. Initialt kommer rollen att omfatta en dag i veckan men detta kan på sikt komma att öka beroende på arbetsmängden. Du har möjlighet att bestämma vilken dag i veckan du vill arbeta vilket ger dig en stor flexibilitet att kombinera skola med arbete.

SAS Institute är ett stort globalt företag som arbetar med programmeringslösningar inom dataanalys. Deras vision är att skapa insiktsgivande analyser som ska effektiviera beslutsfattande. De har över 14 000 anställda världen över varpå 100 av dessa sitter i Stockholm. SAS Institute har vunnit flera fina utmärkelse som bland annat bästa arbetsplats för kvinnor, en av de bästa arbetsplatserna för millenials och även bästa datavetenskapsplattform. Du kommer att arbeta i moderna lokaler, även kallat glashuset, i Frösunda i Solna. Stämningen på företaget är väldigt varm och hjärtlig och de brukar anordna olika events för att stärka sammanhållningen så som AW, informationsmöten och yoga på slottet som ligger ett stenkast från dem. I ditt dagliga arbete kommer du att ingå i IT-teamet som består av Jolie som främst arbetar med servicedesk och Gary som arbetar med nätverk.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SAS Institute. Uppdraget kommer att vara på deltid där vi ser en långsiktighet i uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som supportmedarbetare kommer din primära arbetsuppgift vara att stötta och avlasta Jolie i diverse ärenden. Det kan vara alltifrån att felsöka en dator till att stötta upp konferenser eller större möten där Skype efterfrågas. Det finns även möjlighet att få arbeta med nätverk och infrastruktur på sikt i rollen för den som är intresserad. Vidare innefattar rollen flera kontaktytor både lokalt men även globalt.

Du kommer till exempel att:
 • Felsöka en dator
 • Sätta upp nya arbetsplatser
 • Installera datorer
 • Stötta upp i viktiga Skype-möten
 • Byta kablar
Tjänsten passar dig som vill få meriterande erfarenhet och utveckla dina IT-kunskaper under studietiden.

Vi söker dig som
 • Studerar en eftergymnasial utbildning och har minst ett år kvar av studier
 • Har grundläggande IT-kunskaper och vet exempelvis hur man felsöker en dator
 • Har mycket goda kunskaper i svenska såväl som engelska då all kommunikation sker på dessa språk
Som person tar du stort eget ansvar att fullfölja dina arbetsuppgifter och lämnar ingenting åt slumpen. Vidare är du en person som trivs i en kommunikativ roll och brinner för att ge service både till kollegor internt såväl som externt. Din nyfikenhet och vilja att bidra är det därför ingen som kan ta miste på. Vi tror också att du är en person som vågar ta för dig och söka dig ut i organisationen för att kunna lösa olika arbetsuppgifter. Dessutom tror vi också att du är flexibel och har förmågan att anpassa dig efter nya omständigheter och arbetsuppgifter.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, initialt en gång i veckan
 • Lön: Timlön
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS Institute önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SAS Institute är ett globalt företag som arbetar med programmeringslösningar inom dataanalys. Deras vision är att skapa insiktsgivande analyser som ska effektiviera beslutsfattande. SAS Institute har över 14 000 anställda världen över. I Stockholm har de strax över 100 anställda.