Redovisningsassistent till Vattenfall

Redovisningsassistent till Vattenfall

Här är chansen för dig som vill ha ett meriterande uppdrag som redovisningsassistent hos en av Europas största elproducenter. Vill du få möjligheten att jobba inom ett brett spektra av arbetsuppgifter? Har du skinn på näsan och tycker om att ta egna initiativ? Då kan detta vara någonting för dig! Tjänsten ska tillsättas snarast så skicka in din ansökan redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Vattenfalls räkning en redovisningsassistent. Du kommer att tillhöra ett sammansvetsat team och stötta upp i redovisningsarbetet. Detta är en meriterande erfarenhet för dig som vill komma in på ett stort företag med fräscha lokaler utanför Mall Of Scandinavia i Solna.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till 31 oktober 2019. Det finns möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsassistent kommer du att arbeta med att stödja kunder och intern personal i ekonomi- och redovisningsfrågor. Du kommer att ta hand om ärenden via deras ärendehanteringssystem och återkoppla till kunder. Exempel på frågor som du kan komma i kontakt med är rättsliga förfaranden för osäkra fordringar, frågor kring kund- och leverantörsreskontra samt redovisningsfrågor.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera brådskande manuella betalningar och genomföra betalningsfilens godkännande
 • En del administration av betalningssystemet
 • Administration av interna och externa och transaktioner
 • Bidra till bra relationer och god service gentemot interna kunder och externa leverantörer över mail och telefon
 • Bankavstämningar och kontakt med banker
 • Delta aktivt i arbetet med kontinuerlig förbättring
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi alternativt erfarenhet som motsvarar detta
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom redovisningsarbete
 • Är starkt kommunikativ i svenska och har goda språkkunskaper i engelska då detta är vår kunds koncernspråk.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i systemen SAP

Som person söker vi dig som är noggrann och tycker om att arbeta med siffor. Vidare bör du trivas med att jobba med tighta deadlines och att själv driva ditt arbete framåt samtidigt som du har mycket energi och bidrar till en positiv stämning.
Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall Vattenfall ägs till 100 procent av svenska staten och är en av Europas största elproducenter. Vattenfalls huvudprodukter är el, värme och gas. När det gäller el och värme är Vattenfall verksamt inom alla länkar i värdekedjan: produktion, distribution och försäljning. När det gäller gas består Vattenfalls verksamhet av försäljning. Dessutom bedriver vi energihandel.