Quality Control Engineer till SAS!

Quality Control Engineer till SAS!

I ett företag som SAS där man dagligen når svindlande höjder är säkerheten av högsta prioritet. För att detta ska fungera krävs driven personal som alltid jobbar kvalitetsfokuserat och med högt service- och hållbarhetstänk. Låter detta som du? Missa då inte chansen att skicka in din ansökan nu när SAS söker en ny Quality Control Engineer till sin Maintenance Production-avdelning!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Quality Control Engineer till SAS huvudkontor i härliga Försundavik, på avdelningen Maintenance Production som idag sysselsätter cirka 30 medarbetare. Ditt närmsta team kommer bestå av din manager och tre kollegor som du arbetar nära. Här arbetar du i en viktig och bred roll med kvalitetssäkring som huvuduppgift, där ditt dagliga arbete innefattar administration, myndighetskontakt och support mot bland annat Supply Chain och resten av avdelningen.

Rollen kommer innebära en del tjänsteresor till SAS tekniska anläggningar på Arlanda, Gardemoen och Kastrup. Då du kommer arbeta på airside krävs att du genomgår ett par säkerhets- och bakgrundskoller samt ett drog- och alkoholtest innan du kan påbörja din anställning.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SAS. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig långsiktigt förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Quality Control Engineer arbetar du till stor del administrativt och har ansvar för att manualer såsom SAS Maintenance Production -145 MOE är uppdaterade och korrekt kopplade till varandra. Vidare arbetar du tvärfunktionellt med support mot din avdelning, är behjälplig vid materialinköp samt koordinerar och är delaktig vid implementeringar av nya arbetssätt. Det förekommer även en del myndighetskorrespondens och uppföljning kring dessa ärenden.

Tjänsten passar dig som trivs att arbeta administrativt med att granska och kvalitetssäkra texter/dokument och nu vill fortsätta utvecklas i en internationell organsiation.

Vi söker dig som
 • Har en teknisk bakgrund, antingen via erfarenhet eller utbildning
 • Har erfarenhet av att arbeta administrativt med uppgifter såsom kvalitetssäkring eller granskning
 • Har goda kunskaper i skandinaviska och engelska i både tal och skrift
Vidare är det meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta i en flygteknisk roll
 • Har kunskap om EASA Part M / Part -145
 • Är intresserad av och har kunskap inom LEAN
Vi söker dig som trivs med att jobba relationsskapande i en roll som innebär mycket samarbete inom såväl som mellan avdelningar, och som har ett genuint intresse av att arbeta förbättrande och proaktivt inom säkerhet och operations. Vidare är du driven i ditt arbete, har kvalitet som värdeord i allt du gör och lämnar aldrig någon detalj åt slumpen.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Frösundavik
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen..
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)