Projektledare eller projektchef inom VS till Installationsbolaget

Projektledare eller projektchef inom VS till Installationsbolaget

Vill du arbeta inom en decentraliserad organisation där företaget värnar om och uppmärksammar alla kollegor. Företaget är familjärt, trivsamt och transparant och du kommer att ha en viktig roll hos Installationsbolaget. Du kommer att erbjudas en tillsvidareanställning och utvecklingsmöjligheterna är stora då du kommer att arbeta nära övriga projektledare och företagets ledning.

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektledare eller projektchef till Installationsbolaget. Installationsbolaget utför alla typer av rör- och sprinkelinstallationer, stora som små, och bolaget är verksamt inom VS och Sprinkler. Idag sysselsätter de cirka 130 anställda. Installationsbolaget grundades i Göteborg 2000, men finns idag även i Stockholm sedan tre år tillbaka. I Stockholm arbetar idag 38 personer där 3 av dessa är projektledare. I rollen kommer du att bli den fjärde projektledaren och vill du och har rätt erfarenhet kan du få möjlighet att ta dig an rollen som projektchef. Du kommer att arbeta inom VS och här kommer du få möjligheten att bli en del av ett familjärt och trivsamt bolag.

Installationsbolaget är måna om sin personal och att de ska trivas samt kunna utvecklas på det vis som de vill. De arbetar främst med större projekt och de arbetar med ringar på vattnet där deras kunder är nöjda och på de viset återkommande. De planerar att växa framåt och Installationsbolaget har de största byggentreprenaderna som kunder och får på så vis jobb av de största inom branschen. Som ett genomsnitt brukar de arbeta med cirka 8-10 projekt åt gången.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Installationsbolaget.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att arbeta med alla delar som ett projekt innehåller. Du kommer exempelvis att arbeta med ändrings- och tillväxtarbeten samt allmänna administrativa arbetsuppgifter såsom kalkylering och dokumentation av resursplaneringen.
Beroende på hur snabbt du kommer in i rollen kommer du att få mer ansvar vilket innebär att du kommer att ha hand om dina egna projekt och vara ansvarig för alla delar som sker i projekten. Du kommer huvudsakligen ha hand om produktionsrelaterat arbete och exempel på arbetsuppgifter är:
 • Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöansvar
 • Ekonomiansvar och arbete med tider och planering
 • Medverkan på externa och interna möten
 • Arbete med projektering och inköp
 • Ansvar för färdigställandet och överlämningen som sker i slutet av ett projekt
Om du tidigare har arbetat i rollen som projektledare kan du få ta dig an rollen som projektchef. Det innebär att du kommer vara ansvarig chef för de andra tre projektledarna och leda dem i arbetet. I denna roll kommer du att ha övergripande ekonomiskt ansvar men också arbeta med projektavstämningar. Parallellt med detta kommer du att ha daglig kontakt samt uppföljning och stöttning med projektledarna.

Tjänsten passar dig som vill komma in och utvecklas på ett företag som befinner sig i expansionsfas och där du kan påverka din utveckling. I rollen får du arbeta nära bolagets ledning och du kommer kunna ta ett stort ansvar på ett företag som är nytt i Stockholm. På sidan av arbetet ser Installationsbolaget till att hitta på aktiviteter tillsammans för att alltid uppehålla en god stämning på kontoret.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning gärna inom/mot bygg och anläggning eller VVS alternativt en YH-utbildning inom relevant område
 • Har relevant tidigare arbetslivserfarenhet, exempelvis från rollen som projektledare VS, projektör eller konstruktör. Alternativt har du tidigare branscherfarenhet som exempelvis rörmontör tillsammans med erfarenhet från projektledning eller motsvarande.
 • Har goda kunskaper i Office-paketet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska då du kommer att kommunicera på båda språken
 • Har B-körkort
Som person gillar du att ha kontakt med kunder, du arbetar på ett målfokuserat och affärsorienterat vis. Utöver det är du trygg och lugn i dig själv och du kan hantera oförutsedda händelser på ett metodiskt sätt. Du kan även hantera stressade situationer och prioriterar lätt mellan arbetsuppgifter. Förutom ovanstående är du ödmjuk och gillar att arbeta i en bred roll

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse. Det viktiga för Installationsbolaget är att hitta rätt person, inte när du kan börja.
 • Omfattning: Tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Kontaktuppgifter: Maria Forslycke, maria.forslycke@academicwork.se, 0701665930.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Installationsbolagets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Installationsbolaget är ett företag som utför alla typer av rör- och sprinkelinstallationer, stora som små. Installationsbolaget är verksamt inom VS och Sprinkler och idag sysselsätter de tillsammans cirka 130 anställda. Installationsbolaget grundades i Göteborg 2000. I och med byggandet av Friends Arena finns bolaget också i Stockholm sedan 3 år tillbaka. För Installationsbolagets del har det varit mycket lärorikt att få förtroendet att genomföra en entreprenad i den storleken. Installationsbolaget är certifierade enligt Säker vatten samt ISO-certifierade.