Projektingenjör till program ERTMS på Trafikverket!

Projektingenjör till program ERTMS på Trafikverket!

Rollen som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär på Trafikverket! Vi söker dig med ett starkt intresse för samhällsutveckling och infrastruktur. I tjänsten kommer du får applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang där du kommer få arbeta med ett av Trafikverkets största projekt. Utöver detta erbjuds du ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få nyttja ditt öga för detaljer. Om detta låter som ditt nästa karriärsmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

I rollen som projektingenjör kommer du att tillhöra programmet European Rail Traffic Management System (ERTMS). Programmet syftar till att införa det nya signalsystemet, ERTMS, i det svenska järnvägsnätet. I och med detta systembyte kommer Sveriges järnväg, när utrullningen är klar, att styras via ett standardiserat och digitaliserat system och Trafikverket är ansvariga för implementering och driftsättning. Du kommer att kliva in i ett spännande skede i projektet där flera års arbete kommer att realiseras.

Som projektingenjör kommer du att tillhöra funktionen Specifikation som består av ett 20-tal kollegor. Funktionen har bl.a. hand om att ta fram kravspecifikationspaket vilka ska vara basen för den mjukvara som Trafikverkets systemleverantörer utvecklar. En alltmer viktig del i denna kravspecifikation är IT-säkerhet, både i form av regler och lagkrav.

Som projektingenjör kommer du att fylla en viktig administrativ funktion gentemot funktionsledningen, där dina ansvarsområden kommer att växa. Vi tror att du som söker tjänsten ser fram emot att vara knytpunkten för projektledare och sektionschef vad gäller detaljer om budget, prognoser, riskhantering, tidplaner och andra viktiga moment i programmet.

Du erbjuds
 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som teknikingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

och om våra konsulters upplevelse av att arbeta på Trafikverket här!

Arbetsuppgifter

I rollen som projektingenjör kan du förvänta dig att ditt ansvar kommer att öka succesivt i takt med att du lär känna organisationen och arbetsuppgifterna. Initialt kommer du att avlasta en senior projektingenjör och ni agerar stöd gentemot en projektledare och sektionschefen. Avlastningen består av både administrationen kring riskhantering, tidplaner, ekonomi med mera. Några vanligt förekommande arbetsuppgifter är att:
 • Föra mötesprotokoll och stämma av tekniska detaljer med leverantören
 • Arbeta med projektekonomi så som fakturafrågor och prognoser samt skriva rapporter för dessa delar
 • Upprätta tidplaner i Trafikverkets databas, Primavera
 • Arbeta med kravhantering och föra in specifikationer i datasystemet på Trafikverket
Vi söker dig som
 • Tjänsten kräver en säkerhetsklassning med registerkontroll. För att denna klassning ska kunna genomföras behöver du svenskt medborgarskap.
 • Har högskole- eller universitetsutbildning med examensbevis om minst 180 HP. Vi ser positivt på om du studerat samhällsbyggnad, industriell ekonomi eller har annan relevant teknisk inriktning. Bifoga gärna ditt examensbevis i ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska, i både tal och skrift, då språken används dagligen.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringsprocessen. Vi tror att du skulle beskriva dig själv som en person med ett öga för detaljer som både uppskattar tempo och flexibilitet i arbetsdagen, men som likväl lägger stort värde i att arbetet utförs med kvalitet. Vidare ser du dig själv som en person som gärna tar ägandeskap och eget ansvar och en naturlig konsekvens av ditt resultatfokus är att kunna be om hjälp och förmedla din åsikt. Avslutningsvis är några av dina utmärkande egenskaper att vara:
 • Noggrann
 • Kommunikativ och nyfiken
 • Strukturerad och ansvarstagande
Övrig information
 • Start: augusti 2022, möjlighet att diskutera startdatum finns.
 • Omfattning: heltid, kontorstider.
 • Placering: Solna, Solna Strandväg 98.
 • Timbaserad månadslön.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket