Projektingenjör till Trafikverkets ERTMS projekt

Projektingenjör till Trafikverkets ERTMS projekt

Har du en ingenjörsutbildning och brinner för att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Är du duktig på att koordinera med vana att jobba administrativt och har siktet inställt på att i framtiden bli projektledare? Då kan du vara Projektingenjören vi söker till Trafikverkets ERTMS projekt!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en ny projektingenjör som kommer att arbeta med ERTMS-projektet som innefattar utveckling av nästa generations signalställverk för svensk järnväg.

Du kommer att arbeta med Projektets funktion för Utveckling inom delprojekt System som har hand om att beställa och ta emot utvecklade system från deras två leverantörer Ansaldo och Bombardier.

Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö där tempot är högt. Detta innebär att du får möjlighet att växa inom organisationen och i framtiden kunna anta rollen som projektledare. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer även ges löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer till en början att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Intention är att du på sikt ska bli överrekryterad och anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där du snabbt kommer att få möjligheten att ta eget ansvar. Du kommer exempelvis att:
 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter
 • Svara för kontinuerlig planering och projektuppföljning
 • Hantera systemdokumentation i gränssnittet mellan beställare och leverantör
 • Medverka och protokollföra vid möten och kontakter med leverantörer mm.
Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar och utvecklas.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom teknik alternativt en annan relevant examen
 • Har ett stort tekniskt intresse och är intresserad av att arbeta med produktionutveckling, utforming av tekniska system, ekonomisk uppföljning, dokumenthantering och avvikelsehantering
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska såväl som engelska
 • Du är resultatorienterad och strukturerad. Du har också en god social förmåga och har lätt för att samarbeta med andra i ett team
 • Har mycket god datorvana och goda kunskaper i Microsoft Office-programmen
 • Innehar B-körkort
Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Vidare är du en lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Vidare behöver du vara självgående, ordningsam och vara proaktiv för att snabbt komma in i rollen.
Du kommer få en gedigen introduktion av personer på plats men för att trivas i rollen tror vi att du även är en noggrann person som är självständig i ditt arbetssätt och har lätt för att driva ditt eget arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna, alternativt Borlänge
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Specifikt kommer du vara placerad i projekt ERTMS, vilket i korthet innebär ett gemensamt tågtrafiksstyrningssystem för Europa, vars syfte är att ersätta nuvarande signalanläggning som är sliten och behöver bytas ut.