Projektingenjör till Stockholm Vatten och Avfall!

Projektingenjör till Stockholm Vatten och Avfall!

Dina framtida kollegor på Stockholm Vatten och Avfall strävar efter att skapa en hållbar och enkel verklighet för stockholmarna. Nu söker de dig som vill axla rollen som projektingenjör till en av deras enheter inom projektavdelningen som driver exploateringsprojekt. I tjänsten får du möjlighet att applicera dina akademiska kunskaper genom att vara flera projektledares högra hand i projektuppföljning i flera avseenden. Vidare kommer du kombinerat med ett nära samarbete med projektledarna få bistå enhetschefen med verksamhetsfrågor. Du kommer således att samla mycket meriterande erfarenhet för framtiden. Du kan förvänta dig en arbetsdag där du får arbeta problemlösande och hitta kreativa vägar för att komma framåt och även nyttja din sociala förmåga i alla kontaktytor som rollen innebär. Vi ser fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Enheten du söker dig till arbetar med tidiga skeden för exploateringsprojekt. Enheten arbetar med utredning och planering inför utbyggnad av VA i samband med exploateringsprojekt hos främst Stockholm stad och Huddinge kommun. Du och dina framtida kollegor ansvarar för att driva dagvatten- och VA-ledningsfrågor inom nya detaljplaner och driver projekt i deras tidiga skeden. Enheten består av ett tiotal kollegor som arbetar som projektledare samt en enhetschef. Du kommer få förmånen att involveras i flera projekt samtidigt som du bistår enhetschefen med mer strategiskt arbete kopplat till enhetens verksamhetsfrågor och framtida utveckling. Du kommer tillsammans med enheten att forma din roll och vi tror att du som ansöker om tjänsten ser fram emot att kliva in i en roll där ansvaret ökar med tiden och där ingen dag är den andra lik.

Du erbjuds
 • En lärorik tjänst där du får möjlighet att arbeta projektnära tillsammans med kompetenta kollegor.
 • Detta är en ypperlig chans att nyttja dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Vidare kan du förvänta dig en roll där du har många sociala kontaktytor och får ta egna initiativ inom dina ansvarsområden.
 • En arbetsplats som värnar om miljö och hållbarhet.
 • Omväxlande arbetsuppgifter och möjlighet att delta i flertalet olika projekt.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta brett över enheten. Det innebär att biträda projektledarna med projektledarfrågor så som exempelvis dokumentationshantering, granskning, planering, rapportering och kontakt med externa parter. Du kommer även få hantera strategiskt arbete likväl som administrativt ansvar så som att skriva och granska PM och minnesanteckningar. Några vanligt förekommande arbetsuppgifter är att:
 • Arbeta brett med projektadministration, detta kan vara alltifrån systemtekniskt, dokumentgranskning eller hantera frågor om hur enheten ska arbeta med projektstyrningshandboken.
 • Bistå enhetschefen med verksamhetsfrågor avseende exempelvis mål och systemstöd för enheten.
 • Arbeta med ekonomiska prognoser och ekonomi- och projektuppföljning.
 • Arbeta i flera olika system så som Agresso och Project Wise.
 • Arbeta med ärendehantering, remissfrågor och protokollföring.
Vi söker dig som
 • Har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska, då språken används i tjänsten.
 • Har relevant teknisk högskole- eller universitetsexamen med förslagsvis samhällsbyggnads-, samhällsplanerings-, hållbarhets-, miljöinriktning, eller motsvarande.
 • Har god datavana framförallt i Excel, och sätter dig med enkelhet in i nya system.
 • Har ett utbrett intresse för teknik, projektekonomi och samhällsbyggnad.
Vi anser det som meriterande, men inget krav, om du:
 • Har studerat projektteori och har grundläggande förståelse för projektets olika faser.
 • Har arbetat projektorienterat tidigare där du bland annat hanterat projektdokumentation/utredningar och/eller beslutsunderlag.
 • Har erfarenhet inom VA-branschen/samhällsbyggnadsprojekt och/eller samhällsbyggnadsfrågor.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här rollen. För att trivas i tjänsten som projektingenjör tror vi att du besitter en flexibel inställning till kommande arbetsuppgifter där dessa kommer att förändras över tid, likväl som omprioriteras beroende på projektens behov. Vidare tror vi att du som ansöker uppskattar att ha många sociala kontaktytor och är orädd för att ta egna initiativ när du är varm i kläderna. Avslutningsvis ser vi att du uppskattar att arbeta med tekniska frågor men förstår värdet av att hantera administrationen i projekten och enheten för att slutresultatet ska bli kvalitativt. Några av dina mest utmärkande egenskaper skulle du beskriva som att vara:
 • Strukturerad
 • Kommunikativ
 • Lösningsorienterad
Övrig information
 • Start: Preliminärt den 15/8-22. Vi lägger stor vikt vid att hitta dig som söker en långsiktighet på Stockholm Vatten och Avfall. Har du önskemål om att börja något tidigare eller senare är det öppet för diskussion.
 • Timbaserad månadslön.
 • Omfattning: Heltid. 39.5h veckor, kontorstid.
 • Placering: Huvudkontoret i Ulvsunda, Bryggerivägen 10. Det finns möjlighet att arbeta delvis på distans när du blivit varm i kläderna.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om dina framtida kollegor här!