Projektingenjör till Mälarbanans Ledningsomläggningar

Projektingenjör till Mälarbanans Ledningsomläggningar

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och vi söker nu dig som vill vara med och påverka morgondagens samhälle! Vi letar efter dig som är nyexaminerad ingenjör med tekniskt och administrativt intresse till en tjänst som projektingenjör, med ett unikt programupplägg. Beskriver du dig själv som strukturerad och som en driven person med god förmåga att hålla ordning och reda? Då har du en framtid hos Trafikverket i projekt Mälarbanan där får du chansen att arbeta nära en projektledare i ett spännande projekt!

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektingenjör till Projekt Mälarbanans förberedande arbeten med förberedande arbeten inför ledningsomläggningar. Tjänsten som projektingenjör erbjuder variation och bredd i arbetet där teamet tillsammans hjälps åt och samarbetar. Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg samt coachsamtal med ansvarig konsultchef.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsterna går till Academic Work

Om projektet

Mälarbanan är järnvägen mellan Stockholm och Västerås. På den del av Mälarbanan närmast Stockholm, mellan Kallhäll och Tomteboda, används spåren i dag maximalt. Alla tåg måste samsas på de två spåren på den 20 kilometer långa sträckan. Det betyder att fjärrtåg och regionaltåg får köa bakom de lokala pendeltågen som stannar vid varje station. Det leder ibland till köer och förseningar för pendeltågen.
Trafikverkets Projekt Mälarbanan omfattar en utbyggnad av järnvägen från två till fyra spår på en 20 km lång sträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholms län. Pendeltågen kommer att få egna spår i mitten vilket innebär att fjärrtåg och andra tåg kan köra om på de yttre spåren. Det gör att fler tåg kan gå, att resenärerna får fler avgångar att välja på och att ankomsttiderna blir säkrare.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör kommer du vara en del av ett intressant och stort projekt inom Mälarbanan, arbeten med ledningsomläggningar. Du kommer att ha en administrativ och koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du arbetar nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna.
Du kommer till exempel att:
 • Vara med och planera trafiklösningar för bussar, gående, cyklister, bilister och andra som påverkas av arbeten med ledningsomläggningar och fastighetsåtgärder
 • Medverka vid möten
 • Föra mötesanteckningar
 • Stötta projektledaren i uppföljning och planering av tider, kostnader och risker
 • Andra vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter
I rollen som projektingenjör kommer du att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad högskoleingenjörsutbildning eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig
 • Mycket god kunskap i det svenska och engelska språket i både tal och skrift
 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-program
 • Har tidigare administrativa erfarenheter
 • Har tidigare erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med administration avseende produktion på en byggarbetsplats
 • Tidigare har arbetat med trafikfrågor
 • Har arbetat med trafikplanering, ersättningstrafik eller flytt av befintlig trafik
 • Har arbetat med trafikplanerings program
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Hösten 2018
 • Omfattning: Heltid 8-17
 • Placering: Solna Business Park
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Trafikverket är samhällsutvecklare som planerar för helheten och de ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Trafikverket har cirka 6 500 medarbetare runt om i landet.