Projektingenjör med tekniskt intresse till Trafikverket

Projektingenjör med tekniskt intresse till Trafikverket

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu en teknikintresserad Projektingenjör till Teknik, Miljö och Markförhandling, verksamhetsområde Investering. Vi söker dig som har förmåga att ta egna initiativ, driva ditt arbete självständigt framåt samt har en ambition att på längre sikt växa in i rollen. I tjänsten erbjuder vi på Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig med upp till två års erfarenhet alternativt nyexaminerad Ingenjör till Teknik, Miljö och Markförhandling, enhet Anläggning. Enheten Anläggning bidrar med kunskap och erfarenhet för att få en hållbar och kostnadseffektiv utveckling inom väg- och järnvägsbyggande. Enheten består idag av ca 90 medarbetare, främst Tekniska specialister, inom ämnesområdena avvattning, bergteknik, bro, geoteknik, vägteknik, vägutformning och vägutrustning.

Rollen som Projektingenjör kommer att vara tvådelad där du 50% kommer att vara Samordnare och 50% Delprojektledare i ett Regelverksprojekt. Projektet syftar till att Trafikverket ska ha ett sammanhängande, heltäckande, och kontraktuellt fungerande tekniskt regelverk som utgör en trygg och effektiv helhet.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att utvecklas i rollen som Projektingenjör samt i framtiden kunna klättra i organisationen. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket. Du kommer även ges löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör kommer du att ha varierande arbetsuppgifter. Du kommer dels att anta rollen som Samordnare för Trafikverkets regelverk för Bro och Tunnel samt Vägkonstruktion och banunderbyggnad men du kommer även att vara Delprojektledare i ett regelverksprojekt. Projektet är indelat i fyra delprojekt där du kommer att arbeta med Bearbetning och implementering av tekniska regelverket. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor som är ansvariga för regelverken som sitter på olika orter i Sverige.

Du kommer till exempel att:
 • Förbereda och samordna underlag till möten
 • Föra den interna och externa kommunikationen med förvaltningsledare och andra berörda parter
 • Säkerställa att projektet går enligt tidsplan
 • Samordna och säkerställa att det finns en organisation runtomkring regelverket
 • Ha en tät dialog med Projektledaren och stötta i vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter
Tjänsten passar dig som har en teknisk förståelse och som på sikt vill axla ett större ansvar över regelverket och växa inom Trafikverket. Trivs du med att vara spindeln i nätet och på sikt få möjligheten att arbeta med teknikutveckling så har vi tjänsten till dig!

Vi söker dig som
 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom teknik alternativt annan relevant examen
 • Stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Har ett stort tekniskt intresse
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • B-körkort
 • Goda språkkunskaper i svenska
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i den här rekryteringsprocessen. Som person är du positiv, driven och ansvarsfull. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående i ditt arbete och våga ta egna initiativ. Du har ett strukturerat arbetssätt och gillar ordning och reda. Då du kommer att vara en nyckelperson i projektet ser vi även att du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du är lyhörd för andras åsikter.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna ( Det blir en del resor inom Sverige, framförallt till Borlänge )
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket