Projektingenjör med teknisk inriktning till Trafikverket!

Projektingenjör med teknisk inriktning till Trafikverket!

Vi söker dig som besitter ett stort tekniskt intresse och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen som projektingenjör erbjuds du en tjänst där du får arbeta i ett av Trafikverkets största projekt, ERTMS. Du kommer få möjlighet att arbeta med tekniska frågor som är kopplade till systemutveckling, men du kan även förvänta dig att arbeta med administration och ha många interna och externa kontaktytor. Vi vill välkomna dig som är nyfiken och som uppskattar att ta egna initiativ samt attraheras av variation i arbetsdagen. Om detta låter som ditt nästa steg, ser vi fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör~~er~~ till projektet European Rail Traffic Management System (ERTMS). Projektet syftar till att införa ett nytt signalsystem för järnväg. I och med detta systembyte kommer Sveriges järnväg att driftas via ett standardiserat och digitaliserat system, där Trafikverket är ansvariga för implementering och driftsättning. Du kommer att kliva in i ett spännande skede i projektet där flera års arbete kommer att realiseras. För detta uppdrag söker vi två personer som kommer att tillhöra projektgruppen Utveckling vars uppdrag är att, genom uppföljning av leverantörerna, säkerställa att kraven för signalsystemet implementeras korrekt och enligt standarder och regelverk.

Du erbjuds
 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare.
 • I rollen får du arbeta med projekt som för samhällets utveckling framåt.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudandeoch om våra konsulters upplevelse av att arbeta på Trafikverket här!

Arbetsuppgifter
 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras
 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, risk och arbetsmiljö
 • Kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader och gjorda beställningar
 • Medverka vid interna och externa möten och föra protokoll
 • Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens alla delar
 • Arbeta med underrättelse- och kontraktshanteringen
Utöver detta kommer även följande arbetsuppgifter att ingå:

Hantera leverantörsdokument

Administrativt arbete med systemavvikelser och deras hantering

Vi söker dig som
 • Har högskoleingenjörsexamen med relevant teknisk inriktning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Bifoga gärna ditt examensbevis i ansökan.
 • Har god kommunikativ förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska då språken används dagligen
 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-paketet
Det är meriterande, men inget krav, om du:

Har erhållit kunskap inom järnväg från antingen studier eller arbetsliv

Har arbetslivserfarenhet där du arbetat med säkerhets- och standardkrav

Besitter stor teknisk förståelse för it-system

Som person är du:

Självgående och Initiativtagande

Resultatinriktad

Strukturerad

Övrig information
 • Start: v33
 • Omfattning: heltid, kontorstider
 • Placering: Solna Strandväg 98, Solna, alternativt Röda vägen 1, Borlänge. Notera att resor mellan de två kontoren förekommer oavsett placeringsort. Det kommer finnas möjlighet att arbeta delvis på distans på sikt.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se