Projektingenjör med intresse för säkerhetsskydd

Projektingenjör med intresse för säkerhetsskydd

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhetsskydd till verksamhetsområdet Investering- vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse för att djupdyka i frågor om säkerhet i projekten, har en talang för koordinering samt med vana att jobba administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Gruppen du kommer arbeta med är specialister inom Säkerhet och arbetsmiljö. Vi söker nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhetsskydd, en till Borlänge och en till Solna. Denna annons gäller för Solna och ansökan till Borlänge görs via länk du finner längre ner i annonsen.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot säkerhetsskydd kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, en stor variation i arbetsuppgifterna och ges möjligheten att ta eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram innehållandes projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

I denna roll som projektingenjör kommer det ingå arbete och hantering av frågor inom allt från säkerhetsskydd till informationssäkerhet och tillträdesskydd. Du kommer att arbeta nära en eller flera specialister i alla förekommande specialistuppgifter inom området säkerhetsskydd. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Delta vid möten för planering av och genomförande av investeringsprojekts säkerhetsskyddsanalys
 • Bidra i projektens säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddade upphandlingar
 • Administrera och handlägga registerkontroller och säkerhetsprövningar samt bidra som stöd gällande säkerhetssamtal
 • Genomför utbildningar för chefer och medarbetare
 • Delta i det strategiska arbetet med utveckling av Investerings säkerhetsskyddsarbete
 • Vara insatt i arbetet och kontakten med interna medarbetare, konsultuppdrag, och entreprenörer
Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom säkerhet gärna med inriktning mot risk- eller krishantering, alternativt annan utbildning i kombination med motsvarande erfarenhet
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har B-körkort
Det anses meriterande om du har erfarenhet av att planera och hålla i utbildningar samt har skrivit examensarbete inom området säkerhetsfrågor eller väg- och järnvägsprojekt.

Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta och kommunicera samtidigt hugger du gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du har en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har förmågan att se till projektets helhet och är lyhörd för andra områdesspecialisters åsikter.

Övrig information
 • Start: 19 Augusti
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Solna (ansökan görs via denna annons)
Placering Borlänge: https://jobs.academicwork.se/annons/projektingenjor-med-intresse-for-sakerhetsskydd/15023096
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket