Projektingenjör med intresse för digital projektsamordning

Projektingenjör med intresse för digital projektsamordning

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu en projektingenjör med specialisering digital projekthantering -vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse av BIM och digitala projektsystem samt med talang för koordinering. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Vi söker nu två projektingenjörer med specialisering mot digital projektsamordning med placering i Malmö och Solna.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot digital projekthantering kommer du bli involverad i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, en stor variation i arbetsuppgifterna och ges möjligheten att ta eget ansvar. Du kommer att delta i såväl mindre investeringsprojekt som mångmiljardbyggen.

I rollen som projektingenjör agerar du som en stödfunktion till projekten och ditt fokus ligger på att säkra den digital projekthantering i flertalet av Trafikverkets projekt samt att utveckla projektens arbete med BIM. Det är en fantastisk chans att få insyn i ett projekts alla delar då du är med som specialiststöd från start i planeringsfas till slutet av byggfasen. Du kommer att arbeta nära och biträda en teknisk specialist vilket huvudsakligen handlar om att agerar specialiststöd i investeringsprojekt. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
 • Stötta projekt gällande den specifika kravställningen för BIM/Digital Projekthantering
 • Vara ett internt stöd i hantering av modeller som levereras för granskning/mottagningskontroll samt följa upp att leveranserna uppfyller krav gällande format, innehåll m.m.
 • Systemstöd (skapa projektytor och hantera behörigheter) i leveranssystem
 • Delta vid kravställning av digital projekthantering vid upphandling av leverantörer
 • Genomföra mindre utredningar koppla till de olika projekten
 • Analysera och lösa problem som uppkommer under arbetets gång
Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare eller som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleutbildning inom bygg/anläggning alternativt systemvetenskap
 • Har kunskap/erfarenhet av projektering/BIM
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
Det är meriterande, men ej krav, om du
 • Tidigare har arbetslivserfarenhet av att arbeta med projektering eller datasamordning inom bygg- och anläggningsbranschen.
 • Har kunskaper inom CAD-metodik och BIM i projektering.
 • Har erfarenhet av dokumenthanteringssystem, så som Microsoft SharePoint
Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter för att driva arbetet mot uppsatta mål. Du gillar att samarbeta och hugger gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du har förmågan att på egen hand se till projektets helhet och är lyhörd för andra områdesspecialisters åsikter. Inte minst så trivs du med att ha en stor kontaktyta och har en mycket god förmåga att utrycka ditt budskap, i tal och i skrift.

Övrig information
 • Start: 19 Augusti
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Solna (ansökan görs via denna annons)
Placering Malmö: https://jobs.academicwork.se/annons/projektingenjor-med-intresse-for-digital-projektsamordning/15022678?preview=1
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket