Projektingenjör inom Digital projekthantering till Trafikverket

Projektingenjör inom Digital projekthantering till Trafikverket

Är du ingenjör på jakt efter en roll som IT-administratör/ledningsstöd? Kännetecknas du av egenskaper som nyfiken, analytisk, strukturerad och serviceinriktad samt trivs med administrativa arbetsuppgifter? Trafikverket söker nu en datasamordnare/ledningsstöd till enheten Digital Projekthantering inom Stora Projekt, så stämmer ovanstående beskrivning in på dig rekommenderar vi dig att läsa vidare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning ett ledningsstöd till enheten för digital projekthantering. Inom enheten finns specialister inom teknikområdena datasamordning, BIM, GIS och kravhantering. Specialisterna är placerade ute hos de stora investeringsprojekten och stöttar inom sitt teknikområde. Enhetens syfte är, förutom att tillhandahålla rätt mängd resurser, även att ge specialisterna bästa förutsättningar för att stödja projekten och samtidigt se till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem samt har likartade och effektiva arbetssätt.

Som ledningsstöd/projektingenjör arbetar du i nära samarbete med enhetschefen för digital projekthantering på stora projekt. Du stödjer även övriga enhetschefer med hantering av resursplanering. Det innebär bland annat att du kommer vara en länk mellan de stora projektens resursplanerare och enhetschefer.

Som konsult på Trafikverket får du chansen att utvecklas i en miljö med högt tempo och ha spännande arbetsuppgifter. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket. Du kommer även ges löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsterna går till AcademicWork

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av ledningsstöd inom resurshantering, verksamhetsplanering och utveckling inom digital projekthantering. Du ansvarar även för förvaltningen av resursplaneringssystemet Antura och koordinerar planeringen av resurserna i systemet. Du kommer även jobba med support, stöd och utbildning i Antura.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Inventera, hantera och avropa konsultavtal, stödja i ramavtalsupphandling och utlösande av optioner
 • Medverka i rekryteringsprocesser
 • Medverka i verksamhetsutveckling och förbättring inom digital projekthantering
 • Ansvara för informationsspridning samt struktur och innehållet i dokumenten i enhetens arbetsrum (sharepoint)
 • Förvalta och administrera resursplaneringssystemet
 • Utveckla och hitta effektiva arbetssätt i dialog med projektingenjörer
Vi söker dig som

Har en civilingenjörs- eller högskoleexamen med teknisk inriktning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

Efterfrågade specifika kompetenser:
 • God datorvana och ett genuint IT-intresse
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Flytande i svenska och engelska, i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom digital projekthantering, datasamordning och dokumenthanteringssystem samt har kunskaper i Sharepoint.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är streetsmart och taktisk med mycket god samarbetsförmåga. Du har skinn på näsan och drar dig inte för att hjälpa till där det behövs, samt lyfta blicken för att själv se vad som behöver göras. Du kännetecknas av att arbeta strukturerat och noggrant, samtidigt som du är strategisk och flexibel som person.

Du kommer att stötta enhetschef med resursplanering, verksamhetsplanering och koordinering. Du kommer även arbeta tillsammans med specialister och andra enhetschefer inom alla teknikområden så lyhördhet och samverkan är viktiga ingredienser i arbetet. Vi ser även att du har en positiv attityd och en vilja att driva ditt eget arbete framåt.
 • Start: augusti 2018
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Trafikverket är samhällsutvecklare som planerar för helheten och de ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Trafikverket har cirka 6 500 medarbetare runt om i landet.