Processingenjör till Life Science

Processingenjör till Life Science

Har du en ingenjörsexamen och vill arbeta som processingenjör med processdesign inom läkemedels- och livsmedelsindustrin? AFRY är Sveriges attraktivaste arbetsgivare för civilingenjörer enligt Universum, innehar en bred kompetens och lägger stort fokus på medarbetarens egen utveckling. Som processingenjör kommer du att tillhöra Solnakontor och bli en del av framgångsrika samarbeten, samtidigt som du får ett stort kontaktnät och inblick i arbetet hos de stora life science- och livsmedelsföretagen i Mälardalen.

Information om uppdraget

Academic Work söker en processingenjör till deras kontor i Solna. AFRY fortsätter att växa och är i behov av fler ingenjörer som kan bli en del av långsiktiga och spännande projekt inom produktionsanläggningar och kvalitetssäkring inom läkemedels-, livsmedels- och bioteknikbranschen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos AFRY. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget och på sikt anställd på AFRY, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som processingenjör kommer du att ingå i en grupp ca 15 medarbetare som arbetar med processdesign, processteknologi, konstruktion och delprojektledning för produktionsprocessen inom främst Life Science och Livsmedel. Dina kollegor sitter tidvis ute hos AFRY:s kunder men också i leveransprojekt in house. Även om man arbetar i projekt kan man bli stationerad ute hos kund, i alla fall i vissa faser av projekten. Projekten omfattar oftast förstudie av projekt, design och genomförande, validering och uppföljning av nya processanläggningar till fabriker.

Du kommer till exempel att:
 • Designa/modifiera befintliga process- och produktionsanläggningar vilket innebär att se till att det finns specifikationer för utrustning, utföra riskbedömningar, designa i CAD etc.
 • Arbeta med design av nya eller befintliga processlinjer.
 • Arbeta hos kund som processingenjör i deras löpande produktion. Stödja produktion i utredningar, förbättringar, uppföljningar etc.
AFRY erbjuder en inspirerande miljö där du dels kan utbyta erfarenheter med mer seniora kollegor, dels få utvecklas i rollen som ingenjör genom interna utbildningar och kurser. Solnakontoret värderar personlig utveckling högt. Du kommer därför att erbjudas stor frihet under ansvar.

Vi söker dig som
 • Är utbildad civilingenjör gärna med inriktning mot kemiteknik, biokemi och/eller medicinteknik
 • Har ett intresse för processarbete och processutveckling samt har 2-5 års arbetslivserfarenhet från läkemedelstillverkning samt grundläggande GMP utbildning.
 • Har goda kunskaper i både engelska samt svenska i både tal och skrift då du kommer att hantera dokumentation och kommunikation internt samt externt
Som person är du framåt, driven och ser detta som ett fantastiskt steg i din karriär. För rollen som processingenjör är det av stor vikt att du har en god kommunikationsförmåga, såväl i tal som skrift och är noggrann i ditt utförande. Du kommer att hantera en del dokumentation och det är viktigt att den dokumentation som granskas och upprättas blir korrekt. Du har ett förtroendeingivande sätt och en förmåga att bygga relationer. Vidare ser vi att du besitter god struktur och driver projekt och processer framåt. Det är av stor vikt att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter samt frågar om det är något du inte förstår

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AFRY:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn10@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AFRY är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.