NRC Group söker en utbildningsansvarig inom järnväg!

NRC Group söker en utbildningsansvarig inom järnväg!

Har du en bakgrund inom järnväg, tågbranschen eller mark och vatten? Har du ett par års erfarenhet inom administration och brinner för utveckling samt struktur? Vi söker nu en utbildningsansvarig till HMSQ avdelningen på NRC Group i Solna.
"Bra samarbete och kvalitet i alla led är en förutsättning för att lyckas, och alltid med ett stort fokus på arbetsmiljö, hälsa och säkerhet. Vill du bidra till Sveriges infrastruktur och samtidigt ha kul på vägen? Sök till tjänsten som utbildningsansvarig på NRC Group!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Utbildningsansvarig till NRC Group som tidigare var VR Track. I januari i år slutfördes NRC Groups förvärv av VR Track. De två företagen bildar tillsammans NRC Group och blir samtidigt den ledande järnvägsspecialisten i Norden.

Vi söker nu dig som vill arbeta inom HMSQ (Hälsa, miljö, säkerhet och kvalité) på ett företag i en expansiv fas. Du kommer att i rollen som utbildningsansvarig ha det övergripande ansvaret för företagets interna och externa utbildningar som rör spårfordon, trafiksäkerhet samt kompetensutvecklande utbildningar inom bolaget. Då det är av stor vikt att de utbildningarna som genomförs lever upp till krav och regler som ställs kommer du att vara ansvarig för området. Du kommer i början att läras upp av en kollega för att på bästa sätt komma på banan. I rollen som utbildningsansvarig kommer du att rapportera till HSMQ-chefen på NRC Group.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos NRC Group. Uppdraget kommer att vara på heltid och behovet är tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Som Utbildningsansvarig kommer du tillsammans med dina kollegor att ansvara för styrning, kvalitetssäkring, utveckling, planering och genomförande av utbildningar som rör fordon, el- och trafiksäkerhet samt andra utbildningar som genomförs inom företaget.

Du kommer till exempel att:
 • Leda och samordna tillsammans med berörda chefer de interna och externa utbildningarna så att kostnadseffektiva och kvalitativa utbildningar genomförs
 • Ansvara för att Transportstyrelsen och trafikverkets utbildningskrav följs och dokumenteras i ledningssystemet på ett korrekt sätt
 • Säkerställa lagstadgade hälsoundersökningar och se till att intyg registreras i personalsystem
 • Stötta cheferna med aktuella listor på hälsointyg och utbildningar så att utbildning och undersökningar beställs i god tid.
Tjänsten passar dig som har ett stort engagemang och som gillar att ta egna initiativ för att bidra till att NRC Group får service i världsklass. Du kommer att få vara med och utveckla företaget genom att bära ansvaret för det administrativa kopplat till utbildning.

Vi söker dig som
 • Avklarat en eftergymnasial utbildning inom väg och mark, järnväg eller har arbetslivserfarenhet från tågbranschen
 • Har tidigare läst lagtext och lagkrav från transportstyrelsen
 • Har goda erfarenheter av självständigt administrativt arbete
 • Talar och skriver obehindrat på svenska
Som person tycker du om att arbeta systematisk och strukturerat. Du har en förmåga att driva flera frågor parallellt och tycker om att arbeta operativt. Vidare arbetar du gärna nära dina kollegor och agerar lagspelare. Vi ser att du tycker att det är kul med administration och mycket eget ansvar.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och NRC Groups önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NRC Group är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med framtidens infrastruktur för medborgarna i Sverige och Norge. De bygger vägar, broar och järnvägar för både fjärrtrafik och lokaltrafik samt tunnelbanor. NRC Group är experter inom alla teknikområden och står för miljövänlig modernisering av våra vägar och järnvägsnät. Företaget är börsnoterat på Oslo Børs och har cirka 2 450 anställda, varav cirka 500 medarbetare i Sverige.