Medarbetare inom finansiella instrument till Svensk Storbank

Medarbetare inom finansiella instrument till Svensk Storbank

För vår kund söker vi en medarbetare som ska arbeta med finansiella instrument och portföljstrukturer. Här kommer du arbeta inom en avdelning för Investment Data Operations på en av Sveriges Storbanker. Du som söker är analytisk, strukturerad och noggrann. Trivs du dessutom i ett team som värderar samarbete och service kan det vara just dig vi söker! Sök tjänsten redan idag, vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en medarbetare med stort intresse för och kunskap i finansiella instrument. Vår kund är en svensk storbank där du kommer att tillhöra deras avdelning för Investment Operations. Avdelningen är vidare uppdelad i mindre team där du kommer arbeta i teamet för Data Management som består av 9 medarbetare.

I denna roll kan du förvänta dig ett spännande arbete med processer relaterat till static data, värdering och klassificering av värdepapper som används för portföljmodellering, legal rapportering och olika riskbedömningar, samt portföljstrukturer och viss del i projektarbete då avdelningen är i en förändringsfas.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kund 12 månader fram i tiden. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I denna roll kan du förvänta dig ett spännande arbete med processer relaterat till static data, värdering och klassificering av värdepapper som används för portföljmodellering, legal rapportering och olika riskbedömningar, samt portföljstrukturer och fondadministration. Avdelningen är i en förändringsfas så du kommer att vara del i viss utveckling och förändring.

Som medarbetare i teamet för Data Management kommer du att hantera såväl nya som befintliga värdepapper, kontroller och skapande av värdepappersdata. Du kommer även att besvara frågor kring data i flera portföljsystem samt göra utredningar i situationer där något gått fel.

Du kommer till exempel att:
 • I samband med att en kund vill börja handla med värdepapper, lägga upp olika parametrar som exempelvis valuta och marknadsplats.
 • Arbeta med problemlösning och kontinuerligt förbättringsarbete av värdepappersdata.
 • Arbeta med fond- och portföljstrukturer och kontroller av värdepapperspriser.
Vi söker dig som har studerat finansiell ekonomi och har goda kunskaper om finansiella instrument och finansmarknaden. Vi ser helst att du har något års arbetslivserfarenhet inom området, men både till dig som är junior i din karriär som till dig som har tidigare erfarenhet av en liknande roll.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har studerat finansiell ekonomi och har goda kunskaper om finansiella instrument och finansmarknaden. Gärna att du har erfarenhet av fondadministration. Vi riktar oss både till dig som är såväl junior i din karriär som till dig som har tidigare erfarenhet av en liknande roll.

Krav:
 • Gediget intresse och förståelse för finansiella instrument
 • Goda kunskaper i Excel
 • Då viss del av kommunikationen sker på engelska är du flytande i språket, både i tal och skrift.
Det är vidare meriterande om du:

* Har grundläggande förståelse för SQL

Som person är du har lätt att lära, är analytisk, strukturerad och noggrann samtidigt som du kan behålla en helhetsbild i ditt arbete. Du tar egna initiativ och gillar problemlösning där detaljerna är viktiga. Då en del av rollen innebär att vara support internt är du serviceinriktad och kan på ett bra sätt kommunicera med olika människor. För att trivas hos vår kund tror vi vidare att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du är en prestigelös lagspelare.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kunden arbetar 38,5 h/v
 • Placering: Arenastaden, Solna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på skrivteammailen@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se