Logistikansvarig hos ett tillväxtföretag inom byggbranschen

Logistikansvarig hos ett tillväxtföretag inom byggbranschen

Ser du dig själv i rollen som Logistikansvarig där du ansvarar för att logistik och transporter fungerar på bästa sätt? Med din problemlösnings- och serviceförmåga är det lätt för dig att ha kontakt med både kunder och leverantörer då det kommer till koordinering av transporter. Hos marknadsledande Xella får du möjlighet att växa in i rollen och även vara med att forma rollen framåt.

Information om uppdraget

Här erbjuds du möjligheten att arbeta hos världens ledande företag inom lättbetong och sandkalksten som är verksamt i mer än 30 länder samtidigt som du välkomnas till ett tight team på totalt 6 personer på kontoret i Stockholm där stämningen är familjär. Fredrik (CEO Skandinavien och TF sverigechef) kommer vara din närmaste chef och du kommer också ha hjälp av en logistikkoordinator.

Såhär beskriver Fredrik sitt ledarskap och rollen: För mig är det viktigt att vara coachande och närvarande som chef för att stötta mitt team och hjälpa dem att utvecklas. För rätt person finns det stora möjligheter att kunna gå vidare inom företaget och på sikt fördjupa sig inom finans/controlling eller supply chain samt att få personalansvar.

I rollen som Logistikansvarig sker mycket adhok men förslag på struktur och effektivisering är välkomna. Förutom många administrativa arbetsuppgifter, som registrering av offerter i affärssystemet SAP samt Xellas CRM-verktyg XRM, kommer du ha mycket telefonkontakt internt och externt för att ge snabb och smidig service till kunderna. Det täta samarbetet med Kalkylteamet och säljteamet på Xella ger dig möjlighet att få värdefulla produktkunskaper som du kommer ha nytta av i din roll som Logistikansvarig. Självklart är Xella måna om att du landar i rollen på ett snabbt och smidigt sätt, därför kommer du få introduktion och guidning av kunniga kollegor.

Arbetsuppgifter

Som Logistikansvarig kommer du till exempel att:
 • Ta hand om orderbekräftelsen från säljarna och beställa material från XELLA fabrikerna samt transporter till kund
 • Stämma av pågående leveranser och hålla kund uppdaterad
 • Ansvara för viss kundkontakt kring affärer
 • Ansvarar för att lagret är välfyllt och rätt bokfört
Tjänsten passar dig som brinner för logistik men även ser dig själv utvecklas med företaget och på sikt kunna få djupare förståelse inom till exempel SAP och ekonomifrågor för att gå vidare till andra tjänster internt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har systemvana, gärna SAP
 • Har arbetat praktiskt med logistik tidigare
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kan komma att ha kontakt med såväl svensk- som engelsktalande kunder
Det är meriterande om du har en examen inom logistik eller ekonomi samt om du kan tala Tyska eller Polska.

Som person är du en riktig doer som trivs i en roll där du arbetar serviceinriktat med problemlösning. Du är öppensinnad, en god teamplayer och tycker om att vara behjälplig. För att lyckas i tjänsten ser vi att du är snabb på att lära, vågar ta för dig och kan arbeta självgående.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid tillsvidare med 6 mån provanställning
 • Placering: Hufvudsta Gård, Bränneriet Solna
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xella önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xella Sverige är marknadsledande inom sitt segment på den svenska marknaden och ett dotterbolag till den tyska koncernen XELLA, världens största producent av lättbetong och kalksandsten. Xella har ett brett produktprogram med varumärkena YTONG, SILKA, MULTIPOR & HEBEL. Sverige ingår i den skandinaviska avdelningen med totalt 50 medarbetare varav 8 i Sverige. Omsättningen i Skandinavien uppgick 2018 till ca 50 miljoner euro. Totalt har XELLA fler än 6500 anställda och verksamhet i fler än 30 länder. Hos Xella Sverige arbetar vi med ett stort fokus på miljö, hållbarhet och energi, för att säkra att vi är en del av den framtida samhällsutvecklingen och framtidens bostadsbyggnation.