Konstruktör till Nordiska Brand – ett ledande konsultföretag inom sprinklerprojektering!

Konstruktör till Nordiska Brand – ett ledande konsultföretag inom sprinklerprojektering!

Är du en nyutexaminerad ingenjör eller har några års erfarenhet med dig och har en stor ambition att utvecklas? Är du även duktig på MagiCad/Revit och tycker att projektering av sprinklersystem låter spännande? Läs då vidare! Nordiska Brand arbetar med flera spännande projekt och söker nu en Konstruktör till deras kontor i Solna! Läs vidare och skicka in din ansökan idag!

Information om uppdraget

Det går bra för företaget Nordiska Brand som arbetar med många spännande projekt inom brand och sprinkler. Nordiska Brand var företaget som fick förtroendet att projektera Mall of Scandinavias sprinkler- och brandpostsystem och de arbetar nu bl.a. flera intressanta projekt som Bas Barkaby, Life City, Sergelterassen, Höga hus i Marievik, Värdens högsta träbyggnad i Skellefteå och flera andra stora projektet i STHLM City. För att kunna ta sig an fler projekt behöver Nordiska Brand nu förstärkning och söker därför en Junior Konstruktör.

På kontoret i Solna sitter idag 17 personer som arbetar med utredningar, inventering, projektering, förfrågningsunderlag, projektledning och besiktning. Deras kunskap inom de olika brandtekniska områdena, tidigare erfarenheter som entreprenörer, besiktningsmän och projektledare i kombination med att de idag arbetar både med besiktning och med projektering gör Nordiska Brand unika på marknaden. Här får du som Junior Konstruktör möjlighet att arbeta med spännande projekt tillsammans de några utav branschens bästa konstruktörer!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordiska Brands önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordiska Brand. Nordiska Brands intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Junior Konstruktör kommer du tillsammans med mer erfarna konstruktörer arbeta med projektering av sprinklerinstallationer. Du stöttar ansvarig konstruktör i projektens olika faser där ni tillsammans arbetar för att hitta de bästa tekniska lösningarna. Du kommer huvudsakligen att projektera i 3D-projekteringsverktyg, främst i AutoCad/MagiCad och Revit.

Du kommer exempelvis att arbeta med:
 • Projektering i 3D-projekteringsverktyg, främst AutoCad/MagiCad och Revit framöver.
 • Utplacering av sprinkler, projektering av rörnät, dimensionering och samordning tillsammans med byggnadsutformning och övriga konsultgrupper. I inledningsskede enligt skissunderlag men med tiden kommer du mer självständigt utföra projektering.
 • Utformning enligt olika svenska och internationella regelverk
 • Delta vid projekterings- och samordningsmöten samt platsbesök på olika byggarbetsplatser
 • Arbeta i nära dialog med företagets övriga konstruktörer och handläggare.
 • Egenkontroll vid utskick av handlingar
För dig med några års erfarenhet finns det möjlighet till en mer avancerad roll med ytterligare ansvar.

Du välkomnas att med tiden ta mer ansvar och för rätt person finns mycket goda utvecklingsmöjligheter hos Nordiska Brand!

Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Är utbildad VVS-, maskin- eller byggnadsingenjör alt. har en motsvarande YH-utbildning
 • Har goda CAD-kunskaper, gärna i MagiCad och Revit
 • Gärna har någon arbetslivserfarenhet från byggbranschen.
 • Har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift på svenska då både intern och extern kommunikation sker på svenska
Meriterande:
* Har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter

Som person är du ansvarstagande på så vis att du har förmågan att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter samt levererar till utsatt tid. Eftersom att du kommer att arbeta med flera projekt parallellt är det av stor vikt att du är en stresstålig och strukturerad person med förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är även noggrann och förstår vikten av att följa de kvalitetsstandards som behövs i arbetet. Som Junior Konstruktör är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta tillsammans med andra.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordiska Brand etablerades 2004 av Tomas Farestveit och är med sin bredd ett unikt konsultföretag inom sprinkler och brandlarm. Företaget utför huvudsakligen projektering av vattensprinkler-, boendesprinkler-, dimsprinkler-, brand- och utrymningslarm samt gassläcksystem. Vanliga projekt för Nordiska Brand är allt från skolor, bostäder, sjukhus, vårdboende och industri till kommersiella byggnader som köpcentrum, hotell, kontor och sportanläggningar. Läs gärna mer om Nordiska Brand på deras hemsida.