Juniora tekniska projektingenjörer till Trafikverkets ERTMS projekt

Juniora tekniska projektingenjörer till Trafikverkets ERTMS projekt

Vill du bli en del av Trafikverkets projekt ERTMS och göra morgondagens järnväg i Sverige mer pålitlig? Trafikverket söker nu tekniska projektingenjörer som vill anta en spännande roll där du får jobba inom projektet ERTMS i olika delar och stötta upp funktionsledare och specialister. Academic Work erbjuder i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av utbildning och coachning.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning tekniska projektingenjörer till deras projekt ERTMS. Projektet innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. De går från ett äldre system med skiftande teknik in i ett standardiserat och digitaliserat system. Den gamla signalanläggningen börjar på vissa sträckor nå sin tekniska livslängd och reservdelar är svåra att få fram. Projekt ERTMS befinner sig mitt i utvecklingen av de nya signalsystemet som ska rullas ut på Sveriges järnvägar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg samt löpande coachning för stöd och vägledning som ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen och din fortsatta karriär hos Trafikverket.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsterna går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Vi söker efter ett flertal personer som kommer att stödja olika funktioner inom projektet.
Här finns det möjlighet att utifrån din bakgrund och din kompetens bli utplacerad inom en funktion som passar dig. De olika områderna inom projektet som vi nu söker tekniska projektingenjörer är: utveckling, kravformulering, validering, dataanalyser, tester, överlämnandekoordinering och säkerhet av system.

Du kommer till exempel att:
 • Stötta projektets specialister
 • Stötta projektets funktions- och projektledare
 • Arbeta inom olika system
 • Arbeta med tidsplanering och projektuppföljning
 • Utföra tester och följa upp resultat
Vi söker dig som
 • Har en högskoleingenjörsutbildning gärna med inriktning mot elteknik, mekanik, datasystemteknik eller elektroteknik. Alternativt kan annan utbildning och erfarenhet som vi kan bedöma som likvärdig vara aktuellt
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska såväl som engelska
 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-program
Det är meriterande om du

* Har tidigare erfarenhet inom järnväg eller signalteknik

Som person är du driven och självgående och du tar ansvar för din uppgift. Då arbetet innebär många kontakter internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Rollen som teknisk projektingenjör förutsätter att du har lätt att samarbeta, är analytisk, kreativ och lösningsorienterad.

Övrig information
 • Start: Innan eller efter sommaren
 • Omfattning: Heltid 8-17
 • Placering: Solna. Finns även möjlighet att arbeta i Borlänge.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket och ERTMS som projekt på deras hemsida: Trafikverket