Junior nätverkstekniker till ÅF

Junior nätverkstekniker till ÅF

Vill du få chansen att jobba med migrering, nätdesign samt utveckling på ett företag som har resten av Sveriges företag som kunder? Gruppen för nätverksteknik har hittills i år migrerat 300 burkar utan något fel. Om du brinner du för nätverk och teknisk utveckling samt gillar att samarbeta för att hitta den bästa lösningen, då kan ÅF erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över!

Information om uppdraget

Academic Work söker för ÅFs räkning juniora nätverkstekniker på heltid till deras kontor i Stockholm. Detta är en långsiktig tjänst och du kommer att tillhöra sektionen Networks som idag består av ca 38 konsulter. Vi söker nu dig som vill vara en del av ÅFs framgångssaga.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ÅF. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare. Det finns goda möjligheter att på sikt bli anställd på ÅF, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker kommer du att ingå i IP-gruppen som består av 10 personer, och arbeta med migrering, konfigurering, implementation av hårdvara samt mjukvara i nätverk inhouse hos ÅF. Du kommer att migrera, uppgradera och konfigurera routrar, switchar och annan aktiv utrustning, samt frågor kring nätverksdesign, test, installation, felsökning och konfiguration inom komplexa nätverk. Uppdragsgivarna är tillverkare av nätverksutrustning, operatörer och stora företag med egen infrastruktur.

Din grupp du kommer tillhöra är ett engagerat och inkluderande team med mycket positiv stämning och under tillväxt. Vi ser att du bör ha ett sinne samt förståelse för affärsmöjligheter och förmågan att förmedla dessa vidare för att trivs i rollen. Vidare passar tjänsten dig som är nyexaminerad inom nätverksteknik och som med fördel har arbetat med kundkontakt tidigare samt inom fiber. Tjänsten kan även komma att innebära resor, distansarbete och kvälls/nattarbete.

Vi söker dig som
 • Är nyexaminerad från högskolan inom data och telekommunikation eller inom nätverksteknik
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal och skrift då språket används dagligen i arbetet
Det är meriterande om du har erfarenhet av migrering, konfigurering och implementation av hårdvara och mjukvara i nätverk sedan tidigare, men detta är inget krav.

Vidare är det merieternade om du har:
 • B-körkort.
 • Erfarenhet från enterprisenät och operatörsnät
 • Unix
 • Brandväggar, IDS/IDP (Cisco ASA, Juniper eller Checkpoint)
 • Wireless LAN
 • Certifieringar såsom CCNA, CCNP och CCIE eller motsvarande inom Juniper, Huawei och Alcatel.
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: I början på nästa år, 2019
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstider: Framförallt kontorstider men nattarbete ca varannan söndag. Du kan arbeta hemifrån nattetid
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ÅFs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ÅF är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. ÅF utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker ÅF marknadens vassaste kompetens som tillsammans med dem vill skapa framtidens samhälle.