Junior Portfolio Analyst till Storbank

Junior Portfolio Analyst till Storbank

Vill du arbeta på en av Sveriges Storbanker som Portfolio Analyst? Är du analytisk och gillar att ta egna initiativ? Då kan detta vara din nästa utmaning!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Portfolio Analyst för vår kunds räkning som har kontor i Solna. Behovet är på en avdelning som består av 15 personer. Kunden genomför just nu en större omläggning av systemen och behöver därför förstärkning. Detta är perfekt för dig som vill få inblick i finans- och företagsvärlden och har ett brinnande intresse för området. Kunderna som avdelningen arbetar mot är företag, institution samt stiftelser.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig över 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Portfolio Analyst kommer du att arbeta med administration och uppföljning gentemot kunder för olika investeringar inom avdelningen. Du kommer att bli en del av ett mindre team och därmed få en central och betydande roll inom de olika processerna. Inför start av uppdraget kommer en introduktion att ges.

Du kommer till exempel att:
 • Delvis ansvara för kassaflödeshanteringen
 • Registrera data i systemen
 • Göra uppföljningar och avstämningar gentemot kunder
Tjänsten är perfekt för dig som vill få arbeta på en bank och vara med under en större förändring med implementation av nya IT-system.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad eftergymnasialutbildning inom ekonomi eller motsvarande
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används dagligen på arbetsplatsen. Du måste vara bekväm med språket då du förväntas kunna kommunicera och hålla presentationer på engelska.
 • Har god datorvana och behärskar Office-paketet väl med fokus på Excel
 • Har 1-2 års erfarenhet från en administrativ roll
Det är starkt meriterande om du har kunskaper i VBA-programmering.

Det är även meriterande om du tidigare arbetat i olika affärssystem.

Som person är du mycket analytisk och brinner för att arbeta med siffror. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ. Då rollen innebär arbete mot kunder söker vi dig som är kundfokuserad och drivs av att arbeta med hög kvalité av service. Utöver dina analytiska förmågor trivs du i en social och kommunikativ miljö där flexibilitet och driv uppmuntras.

Ett utdrag ur belastningsregistret och en kreditupplysning kommer att göras i samband med anställning.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 38,5h/vecka
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Sts01@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork