Junior Master Data Specialist till Ramirent!

Junior Master Data Specialist till Ramirent!

Vi söker dig som har en examen inom IT och vill lära dig mer kring Master Data Management och utvecklas i en internationell miljö på Ramirent i Solna!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior Master Data Consultant till Ramirent för ett långsiktigt uppdrag. Ramirent finns lokaliserat runt om i Europa och du kommer att tillhöra teamet Master Data. Teamets placering är uppdelat och du har kollegor i både Tallinn och Vilnius som du samarbetar tätt med.

Rollen syftar på att strukturera och administrera koncernens data genom hela organisationen och tätt tillsammans med verksamhet. Funktionen stödjer och implementerar idag det strategiska med hjälp av data och tillsammans med masterdatateamet för att implementera och upprätthålla funktioner så som avtal och prissättning.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Ramirent. Uppdraget kommer att vara på heltid och inledningsvis sträcka sig 12 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Master Data Consultant kommer du att vara ansvarig för att hantera, underhålla och kvalitetssäkra data. Du kommer att arbeta med att supportera länderna som Ramirent är verksamma i med data från olika källsystem, till exempel deras ERP-system. Teamet är uppdelat i olika ansvarsområden som exempelvis affärsområden, prissättning och kunder.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för all uppsättning, uppdatering och underhåll av datafilerna i ditt specifika ansvarsområde.
 • Säkerhetsställa en hög och kontinuerlig kvalité av all den data du hanterar i ditt område för koncernen. Även synkronisera och hantera dataaktiviteter mellan länderna.
 • Skapa arbetsflöden och utvecklingsprocesser för de filer och funktioner som hanteras i både ERP-systemet och andra supporterande system. Vilket inkluderar att skapa riktlinjer och träningsmaterial för användare.
 • Driva projekt så som städning av onödig data samt förbereda ledningsrapporter och analyser i form av KPIs som ledningen efterfrågar.
Tjänsten passar dig som vill jobba i en bred roll där du utvecklas inom Master Data Management, lära dig många olika system och affärsprocesser samt få chans att jobba i en internationell miljö!

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom IT
 • Vill arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT
 • Flytande i både Engelska och Svenska då det krävs i rollen med interna kontakter
 • Kunskaper i Microsoft SQL server
Det är meriterande om du

* Har tidigare kunskaper inom programmering där framförallt Phyton är extra meriterande.

Som person är du strukturerad och har ett analytiskt tänkande, detta för att klara av rollen och de arbetsuppgifterna. Du måste även vara serviceorienterad och gilla problemlösning då du har många samarbetsytor internt och ställs inför utmaningar dagligen!

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 12 månader initialt.
 • Placering: Solna, resor till Tallinn förekommer
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ramirents önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ramirent är en ledande leverantör av maskinuthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap. Företaget har kundcenter runt om i hela landet samt verksamhet i flera länder i Europa. Vidare har företaget en lång historia och därmed mycket kompetens in-house, samtidigt lyckas de med utmaningen att kombinera detta med att ständigt utveckla sin organisation framåt i nya banor. Ramirent jobbar efter en tydlig vision och har klara riktlinjer för kvalitets- och miljöarbetet.