Ingenjör som vill arbeta strategiskt hos SAS

Ingenjör som vill arbeta strategiskt hos SAS

I en stor internationell organisation som SAS är det många flygplan som ständigt är i luften. För att fortsatt kunna hålla den höga standard av säkerhet som SAS har vill de nu utöka sin grupp av Strategiska planerare som arbetar med optimering av underhållskoncept och långsiktiga underhållsplanen. Har du det som krävs för detta viktiga arbete? Skicka in din ansökan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Strategisk planerare till SAS CAMO. CAMO-organisationen på SAS ansvarar för SAS-flottans luftvärdighet och inkluderar de tre avdelningarna Contracts, Engineering and Maintenance Planning & Control. Organisationen sysselsätter ca 105 personer i Stockholm.

Vi söker nu en Strategisk planerare till avdelningen Maintenance Planning & Control. Avdelningen sysselsätter 48 personer och ansvarar för att planera underhåll, importera och exportera flygmaskiner samt kontroll av luftvärdigheten. Som strategisk planerare kommer du arbeta i en grupp av tre personer. Syftet med rollen är att se till att underhållet är planerat på ett luftvärdigt, säkert och ekonomiskt sätt för SAS flyplansflotta.

Detta är en rekrytering som hanteras av Academic Work, men där du kommer bli direkt anställd av SAS.

Arbetsuppgifter

Som strategisk planerare kommer du arbeta i en grupp av tre personer. Ni kommer tillsammans att ha ansvaret för att säkerställa optimala underhållskoncept, långsiktiga underhållsplaner, minska livscykel- och utfasningskostnader för flygplan. Ni kommer att agera som spindeln i nätet med mycket kommunikation med olika avdelningar inom organisationen för att kunna samla in nödvändig information.

Du kommer till exempel att:
 • Utveckla scenarier för att optimera underhållspaketet för att minimera underhållskostnaderna för flygplanets livscykel
 • Förbered affärscase för långsiktig planeringsstrategi inklusive scenarioberäkningar och simulering inför ledningens beslutsfattande
 • Delta i och leda aktiviteter och projekt inom egna och andra funktionella områden samt med leverantörer
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och har rätt kompetens och personlighet för att passa in i ett litet team. På SAS kommer du få en flygande start på din karriär genom att lära av dina seniora kollegor. Du kommer att börja ditt uppdrag med att bli tilldelad en mentor som tillsammans med dig kommer skräddarsy din 100-dagars introduktion utifrån dina behov.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen, med fördel inom flygteknik med inslag av ekonomi
 • Har tidigare erfarenhet av projekt relaterade till optimering, utveckling av underhållspaket och underhållskoncept som leder till kostnadsminskning
 • Har mycket god Microsoft-kompetens och erfarenhet, särskilt excel, för att analysera stora mängder data och bygga scenario/simuleringar.
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och minst ett skandinaviskt språk i såväl tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av AMOS
 • Har tidigare erfarenhet av underhållsplanering inom flygindustrin
Som person är du hungrig på ny kunskap och gillar att bli intellektuellt utmanad. Du kommer att ha mycket kontakt med andra, både interna och externa parter. Därför är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt, kommunicera och själv söka upp den information eller de personer du behöver för att driva arbetet framåt. Vi ser även att du gillar att lösa problem och att samarbeta med andra då du kommer arbeta i ett litet team om tre personer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Frösundavik samt resor i tjänst ingår
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Frösundavik is a great place to work. There is a gym, restaurant, café and a variety of services to make your life easier. Its located in a green area of Solna and close to Hagaparken and Brunnsviken. Theres a non-stop bus connection from the Central Station to Frösunda and commuter trains to/from Solna Station. Of course, cycling is another option and many of us enjoy the scenic route to the office every day.