IT-solution expert till växande Telia

IT-solution expert till växande Telia

Är du en analytisk person som inte ger upp, som tänker utanför boxen och som låter din kreativitet leda dig till lösningen på ett problem? Har du ett gediget intresse för IT och vill jobba på en avdelning med god sammanhållning och där det ständigt händer nya saker? Då är detta tjänsten för dig, ansök redan idag då vi jobbar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en IT-solutions expert till Telia. Avdelningen de nu söker nya kollegor till består av cirka 50 anställda personer och cirka 30 konsulter. Här råder ett öppet klimat med blandad junior och senior kompetens.

För dig som börjar här erbjuds senior stöttning och du tilldelas en fadder som tar extra hand om dig och ser till att du kommer på banan. Vidare har du täta uppföljningar med din närmsta chef där ni tillsammans sätter upp en plan för ditt arbete, allt för att se till att du kommer på banan snabbt. Du kommer arbeta nära Telias produktionssystem och jobba med test, felsökning och förbättringar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Telia. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.
Som IT-solutions expert kommer du arbeta med att analysera flöden och konkretisera orsaken till fel som uppstår. Du behöver ta reda på varför ett fel har uppstått, vad som behöver göras för att rätta till problemet och hitta en långsiktig lösning. För att undvika stopp i produktionsflödet krävs ständigt arbete med felsökning och utredning av fel som uppstår.

Arbetsuppgifter

Som IT-solutions expert kommer du arbeta med att analysera flöden och konkretisera orsaken till fel som uppstår. Du behöver ta reda på varför ett fel har uppstått, vad som behöver göras för att rätta till problemet och hitta en långsiktig lösning. För att undvika stopp i produktionsflödet krävs ständigt arbete med felsökning och utredning av fel som uppstår.

Du kommer exempelvis att
 • Delta i Stand-up möten med ditt närmsta team där ni planerar arbetets utformning och prioriteringsordning. I detta team arbetar man Agilt och i en hög utvecklingstakt där man integrerar mycket med kollegorna i teamet.
 • Undersöka fel tills du hittar orsaken till felet. En förutsättning för att klara detta är det behöver du kunna förstå och läsa kod.
 • Skapa test och testfall. Testa och analysera de nya funktionerna (du riktar in dig mot vissa specifika delar i processen). Eftersom du ständigt jobbar med de nya funktionerna finns goda möjligheter att bli duktig på design. Det kan leda till att du därför får designa och utveckla nya tjänster.
I denna tjänst finns mycket goda utvecklingsmöjligheter. Här finns goda chanser att på sikt gå mer åt det håll du mest är intresserad av. Allt från att fokusera på att designa förbättringar och lösningar till att arbeta mer mot driften till ledarskap. Det finns således goda möjligheter för olika spår!

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap eller liknande
 • Har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift
 • Har ett gediget intresse för IT vilket du motiverar i din ansökan
Som person är du driven, vågar prova nya saker och tar ansvar för din egen utveckling. Du trivs bra med att arbeta i team och är problemlösande. Du är framåt, positiv och analytiskt lagd. Du vill gärna utvärdera varför ett fel har uppstått och vilka förbättringsmöjligheter som finns.
 • Start: September
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Mall of Scandinavia, Solna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Telias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det digitala samhället är en global rörelse. Genom att vara uppkopplad kan människor över hela världen upptäcka, uppfinna och dela. Detta är Telias uppdrag, Telias passion.

Nu tar Telia nästa steg. När världen utvecklas gör även Telia det. De måste fortsätta vara relevanta sina kunder och vara deras fönster mot den uppkopplade världen. De har bestämt sig för att skapa nya generationens telekomföretag.

Nätverk är Telias kärna de kommer alltid att ge sina kunder bästa uppkopplingen men nu går de också in på nya områden. De ska koppla upp och koppla ihop allt från vardagsrum till styrelserum, från surfplattor till Teslabilar och från hemmaprodukter till affärsprocesser.

Läs mer på om Telia på här.