Financial Controller till SAS

Financial Controller till SAS

I en högt flygande organisation behövs det kompetenta medarbetare som säkerställer att allt är korrekt. Vi söker efter dig som tidigare har arbetat inom t ex revision men nu känner att du vill ta steget vidare och granska ett bolag på hög nivå. Du kommer att tillhöra ett team, men arbetar under eget ansvar. Här erbjuds du utmanande arbetsuppgifter på en internationell arbetsplats. Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SAS räkning en erfaren ekonom som vill ta steget upp till Financial Controller på koncernnivå. Du kommer att tillhöra avdelningen Group Accounting, som har i uppdrag att säkerställa att redovisning och bokslut är korrekt. Teamet består idag av tre Financial Controllers, med varierande senioritet, samt Team Manager Erik som är Head of Group Accounting. Erik förespråkar frihet under ansvar och beskriver stämningen i teamet som öppen och familjär.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SAS där det för rätt person finns möjlighet att bli anställd direkt av SAS i framtiden.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Financial Controller kommer du arbeta i en internationell miljö och rapportera direkt till Head of Group Accounting. Du kommer att vara delaktigt i SAS koncernbokslut och få ta fullständigt ansvar för några legala enheter inom SAS-koncernen.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. följande:
  • Genomföra uppföljningar och analyser av bokslut
  • Leda koncernens projekt kopplat till nytt IFRS regelverk.
  • Driva och delta i projekt i syfte att effektivisera redovisnings- och bokslutsprocessen
Vi söker dig som
  • Har eftergymnasialutbildning inom ekonomi
  • Har flerårig erfarenhet av bokföring och redovisning, med fördel från revisionsbyrå
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i ett börsnoterat bolag.

För att vara framgångsrik och trivas i rollen bör du ha en bred kompetens och gilla att arbeta med olika typer av arbetsmoment inom hela redovisningsområdet. Du bör ha en stark drivkraft och förmåga att leda projekt, åstadkomma förändring och förbättring. Du är ansvarstagande, har förmåga att leverera med hög kvalitet och har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.

Övrig information
  • Start: April
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Frösundavik, Solna
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

In Scandinavia, SAS is the single largest airline with a market share of about one-third of the total air travel market. Each year almost 30 Million passengers travel with SAS to destinations in Europe, USA and Asia.SAS is a member of Star Alliance and, together with 27 partners, we offer 1300 destinations worldwide in 193 countries.