Erfarna projektledare inom IT till Vattenfall i Solna

Erfarna projektledare inom IT till Vattenfall i Solna

Vattenfall har bestämt sig för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Kanske har du också bestämt dig för att det är möjligt? För att lyckas med detta behöver Vattenfall fler medarbetare som vill göra skillnad och vara med och bidra till framtidens elnät. Nu söker Vattenfall sina två nästa Projektledare inom IT som kommer bli del av teamet som ansvarar för att utveckla Vattenfall Eldistributions Verksamhetsutvecklingsportfölj.

Information om uppdraget

Vattenfall är Sveriges största producent av förnybar el och letar nu efter två medarbetare för rollerna som Projektledare inom IT till deras kontor i Solna.

Som projektledare kommer du vara en del av Process Management-teamet, som äger, utvecklar och förvaltar ramverk för verksamhetsutveckling, projektmodeller, mätmetoder och mätverktyg. Den gruppen du kommer bli en del av ansvarar för att utveckla Vattenfall Eldistributions Verksamhetsutvecklingsportfölj.

Uppdraget är på heltid med start slutet juli/början av augusti och sträcker sig fram till årsskiftet, med chans till förlängning.

Du erbjuds
 • Värdefull arbetslivserfarenhet hos en av Europas största elproducenter
 • Nya fräscha lokaler i anslutning till Solna och Mall of Scandinavia
 • Dedikerat samarbete med en Konsultchef som blir din karriärpartner på Academic Work
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som projektledare planeras du leda två projekt. Där arbetsuppgifterna består av att både leda projektmedlemmarna och arbeta operativt i projektet, samt att ha det övergripande ansvaret för projektet och rapporterar till sponsorn och styrgruppen. Projekten innehåller processutveckling, kravställning IT, upphandling av IT system och genomförande av projekt.

Vi söker dig som
 • För det här uppdraget ser vi att du är en relativt senior projektledare som kan driva projekt enligt standardmodell
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av processutveckling, kravställning IT, upphandling av IT system och genomförande av projekt då projekten innehåller dessa delar
 • Har en avklarad utbildning ifrån högskola/universitet
 • Har god kommunikativ förmåga och obehindrat kan uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du:
 • Strukturerad
 • Samarbetsvillig
 • Initiativrik
Vår kund är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av deras tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Övrig information
 • Start: Slutet juli/början augusti
 • Omfattning: Heltid, uppdraget är i dagsläget fram till 2020-12-30 med chans till förlängning. Till en början 4 månaders visstidsanställning via Academic Work som förlängs om alla parter är nöjda med samarbetet.
 • Placering: Evenemangsgatan 13 (vid Mall of Scandinavia/Solna Station).
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall ägs till 100 procent av svenska staten och är en av Europas största elproducenter. I Sverige är de dem Vattenfalls huvudprodukter är el, värme och gas. När det gäller el och värme är Vattenfall verksamt inom alla länkar i värdekedjan: produktion, distribution och försäljning. När det gäller gas består Vattenfalls verksamhet av försäljning. Dessutom bedriver de energihandel.