Erfaren Produktionsplanerare till internationell miljö

Erfaren Produktionsplanerare till internationell miljö

I en värld där säkerhet, kvalité och effektivitet är ledorden är det viktigt att arbetet kring underhåll av flygplanen går så effektivt som möjligt. SAS skapar därför ett helt nytt team som kommer arbeta med att planera och optimera utförandet av underhåll i hela Skandinavien. Tror du att du har det som krävs för denna ansvarfulla roll? Skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work Söker för SAS räkning en erfaren Produktions Planners till avdelningen Maintenance Production. SAS Maintenance Production är engagerad i SAS-strategin och kommer alltid att hålla säkerhet, kvalitet och effektivitet som topprioriteringar. En viktig del för att uppnå detta är deras produktionsplaneringsfunktion där deras planerare kommer att spela en viktig roll.

Här ges du chansen att få vara med och starta upp ett nytt team om totalt sex personer tillsammans med tre erfarna kollegor. SAS månar om varje individs utveckling och därför kommer inledningen av uppdraget bestå av utbildning för att rätt förutsättningar ska ges. Tjänsten kommer till en början vara stationerad på SAS huvudkontor i Frösundavik men målet på lång sikt är att komma närmare arbetet i hangaren på Arlanda.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer bli anställd av SAS. SAS ger dig en unik möjlighet att utveckla en ny funktion i ett internationellt flygbolag och att arbeta med de mest moderna och hållbara flygplanen på marknaden. Vidare kommer du att arbeta med globala kunder som en nyckelaktör som säkerställer att SAS Maintenance Production ger dem bästa möjliga service.

Arbetsuppgifter

Som Production Planner kommer du arbeta att säkerställa att alla nödvändiga resurser är tillgängliga före påbörjandet av underhållsarbetet ute i hangaren. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra funktioner i organisationen, främst med CAMO planeringsteam och kollegorna som utför underhållet i hangarer runt om i Skandinavien.

Du kommer bland annat:
 • Planera utförandet av underhåll och se till att det följer rådande regelverk
 • Hålla dialog med operatörer och underhållsproduktionen för att optimalt prioritera arbete samt göra förändringar i beställt arbete
 • Utveckla och följa upp KPI:er
Vi söker dig som
 • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet av Produktionsplanering, med fördel inom flygbranchen
 • Har god systemvana och kan snabbt sätta dig in i nya system
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Det är meriterande som du har tidigare arbetat inom flygunderhåll samt har en förståelse för LEAN

Som person är du:
 • Flexibel då arbetet snabbt kan skifta
 • Serviceinriktad eftersom att du kommer ha många kontaktytor
 • Ansvarstagande genom att äga dina ärenden från start till slut
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Frösundavik/Arlanda
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SAS Maintenance Production tillhandahåller underhållstjänster till SAS flygplansflotta och andra flygbolag. Lineunderhåll utförs på Kastrup, Arlanda, Landvetter, Gardemoen, Trondheim och Stavanger och omsätter 1 BSEK och har totalt cirka 1 000 anställda i Skandinavien, främst flygtekniker