Biträdande Utredare till Trafikverket

Biträdande Utredare till Trafikverket

Vi söker dig med teknisk utbildning och ett brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur. Som biträdande utredare får du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter av utredande karaktär och samtidigt knyta värdefulla kontakter på en arbetsplats med spetskompetens inom infrastruktur. Urvalet sker löpande, så tveka inte på att söka tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en biträdande utredare till Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll med placering i Solna. Verksamhetsområdet Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar Trafikverket grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds
 • Skräddarsytt utbildningsprogram
 • Löpande coachning
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare kommer du arbeta med framtagandet av utredningar, anläggningsspecifika krav samt mottagning av projekt. Ditt huvudsakliga ansvar blir att driva, leda och samordna arbetet framåt. Detta innebär bland annat att säkerställa att arbetet genomförs på rätt sätt, till rätt kostnad och kvalité. För att nå detta mål samarbetar du med bland annat tekniska specialister inom området.

Arbetet innebär:
 • Utredningar - Du tar fram olika utredningsalternativ på tekniska lösningar för nybyggnation eller ombyggnation inom järnvägsanläggningen.
 • Anläggningsspecifika krav - Du är samordnare för framtagandet av tekniska krav för nybyggnation eller ombyggnation inom järnvägsanläggningen. Du följer upp att de upprättade anläggningskraven är väl genomarbetade inom de olika teknikområdena och ger en bra helhetsbild av ställda krav.
 • Mottagning - Du Ansvarar för mottagande av färdig anläggning från verksamhetsområdena Investering och Stora projekt. Agera som kontaktperson inom Underhåll gällande frågor som ställs i samband med projekten.
Introduktionen kommer att bestå av mentorskap där du med tiden kommer att få axla mer och mer eget ansvar. På Trafikverket arbetar du i grupp tillsammans med andra, samtidigt som tjänsten också innehåller mycket självständigt arbete.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleingenjörsexamen som är högst tre år gammal inom bygg, samhällsbyggnadsteknik, industriell ekonomi eller annan likvärdig utbildning (examensbevis behöver uppvisas)
 • Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift då kommunikation och dokumentation är en stor del av tjänsten
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och att du lätt kan knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Vi ser att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid tillsvidare
 • Placering: Solna strandväg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket på deras hemsida!