Backend-utvecklare som vill programmera utan onödiga avbrott

Backend-utvecklare som vill programmera utan onödiga avbrott

Trivs du bäst i en platt organisation, bland flipperspel tillsammans med andra nördar? Är du en mästare på webbutveckling med fokus på backend och PHP som inte har hittat rätt arbetsplats än? Om du är självlärd eller har förvärvat dina programmeringskunskaper genom utbildning eller arbete spelar mindre roll, det viktiga är din inställning! På Webhallen får du programmera utan onödiga avbrott i form av störande möten och onödiga rapporteringar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Webhallens räkning tre juniora backend-utvecklare till deras huvudkontor i Solna. Här hänger du tillsammans med utvecklarteamet som idag består av sex medarbetare. Ni sitter gemensamt men du jobbar med dina egna projekt, vilket gör att du helt och hållet styr din egen utveckling, i ordets båda bemärkelser. Du får en möjlighet att skaffa dig en bred kunskap på rekordfart oavsett om du har mycket eller lite erfarenhet i bagaget. Du kommer att tillhöra ett team där vissa kollegor kommer direkt från Webhallenbutiken och andra har flera års erfarenhet av kodning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Webhallens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Webhallen.

Arbetsuppgifter

Som backend-utvecklare kommer du att arbeta med utvecklingen av e-handelsplattformen som inkluderar kundsidan, diverse back-officesystem, lagerhantering och mycket mer därtill. Du kommer självständigt ta dig an nya projekt som du tilldelas av IT-chefen baserat på kapacitet och intresse. Du jobbar självständigt med dessa men har ett team som alltid finns på plats för att stötta dig när du stöter på motgångar och peppar dig när det går bra. Projekten kan variera inom allt från att skapa nya back-officeverktyg, integrera mot en ny samarbetspartners eller skapa nya funktioner på kundsidan. På sikt kommer Webhallen att se över mer omfattande projekt som att förändra kassa-och inköpssystem, vilket just du kan bli en del av. Du kommer att jobba i egenutvecklade system utan färdiga lösningar, något som du förhoppningsvis ser som en lockande utmaning!

Till största del kommer du att jobba i PHP och projekten kan variera inom allt från att förflytta en knapp till att utveckla ett logistiksystem för handdatorer.
Tjänsten passar dig som är en fena på backend-utveckling men som kanske inte har hittat rätt arbetsplats än. Vill du utvecklas tillsammans med ett härligt gäng och koda utan avbrott är detta platsen för dig. Du kommer att få värdefull erfarenhet oavsett om du har ett rikt CV eller inte. Här är det din inställning som räknas och det är även den som gör att du får ta dig an mer avancerade projekt och på så sätt utmanas ännu mer.

Vi söker dig som
 • Är en fena på webbutveckling, till fördel inom backend som du förvärvat genom intresse, utbildning eller erfarenhet
 • Har ett eget kodprojekt att visa upp
 • Har starka kunskaper inom PHP och gärna Java.
 • Grundläggande kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Trivs med att jobba självständigt och har en orädd inställning till dina arbetsuppgifter
Som person är du problemlösande och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en orädd attityd som gör att du vågar testa och utmana dig själv utan rädsla för att det kan bli fel. Vidare är du självgående i ditt arbete och lockas av att tackla nya problem för att lära dig något nytt. Och så till det viktigaste: du bara älskar att knacka kod, och gärna utan avbrott!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas
 • Placering: Bergshamra, Solna
 • Kontaktuppgifter: Josefin Nilsson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Webhallen Sverige AB är ett företag som koncept grundades 1999 i en liten lägenhet i centrala Stockholm och har på kort tid vuxit till att idag vara en av Sveriges ledande återförsäljare inom hårdvara, hemelektronik, gadgets, spel och film. Framgångskonceptet har hela tiden varit att ständigt expandera och tänka stort, samtidigt som de håller ett stadigt tag om sina rötter som hårdvaru- och spelentusiaster. Till dags dato har Webhallen 25 fysiska butiker utspridda från Malmö till Uppsala, försäljning via postorder samt webbutik och cirka 300 anställda inom företaget. Under 2016 omsatte de cirka 1.8 miljarder kronor.